„Хормонът на целувката“ – най-надеждната защита от спонтанен аборт

Мария
Написана от Мария октомври 22, 2015 13:27

„Хормонът на целувката“ – най-надеждната защита от спонтанен аборт

Акценти:

  • Киспептин - хормон на целувката
  • Износване на бебето - нормално
  • Спонтанен аборт - предотвратяване

Свързани:

За да се предотвратят проблеми с износването на дете, учените обръщат внимание на хормона на целувките, който по естествен начин се образува в организма, способствайки за надеждна защита от спонтанен аборт.
Експертите в рамките на изследване установили уникалните свойства на „хормона на целувките“ киспептин, открит от учените сравнително неотдавна. Оказало, че може да направи процедурата по ин витро оплождане по-безопасна, и да помогне на бъдещата майка да не загуби детето си.

Британски учени открили хормонът киспептин през 1999-та година. Този хормон получил своето нестандартно название, благодарение на английската дума, която означава целувка. Но това вещество няма нищо общо с приятния процес.

Именно така се нарича генът, който контролира образуването на киспептина в човешкия организъм.

На свой ред генът KISS1 бил открит от учени през 1996-та година в лаборатория, която била разположена недалеч от американския град Херши, щата Пенсилвания, известен с производството на шоколадови бонбони под формата на целувки.

Именно там е и седалището на едноименната компания, която произвежда шоколада Hershey’s, който не е особено популярен в България, а повече в САЩ.

Експертите установили, че хормонът киспептин се образува в главния мозък в хипоталамуса и активизира механизма на половото съзряване в юношеска възраст и отговаря за регулацията на репродуктивната функцията на организма на човека.

Днес този хормон се изследва от учени по цял свят. Някои специалисти са убедени, че „хормонът на целувката“ може да помогне при задържане настъпването на периода на пубертета при момченцата.

Освен това още през 2009-та година сътрудници на лондонския колеж Империал експериментално доказали, че киспептинът способства за „мекото“ пробуждане на репродуктивната система, позволявайки нормално функциониране на защитните механизми на човешкия организъм.

По нивото на този хормон лекарите могат да предскажат вероятността от спонтанен аборт при жените.

Киспептинът също е ефективно средство за защита на организма от усложнения по време на провеждане на процедура по изкуствено оплождане, тъй като предотвратява появата синдрома на хиперстимулация на яйчниците, който представлява сериозна опасност за живота.

Благодарение на хормона на целувката протича отделяне на яйцеклетки от яйчниците, което прави ин витрото по-безопасна процедура.

Проучванията върху животни също така показват, че кисептинът регулира освобождаването на инсулин, помагайки в борбата с диабета.

От това изследване като заключение може да се изведе следния съвет за бременните жени и техните спътници в живота – да не пренебрегват ласките и целувките през този период, тъй като се оказва, че това е фактор, определящ нормалното износване на бебето.

И все пак целувките далеч не са по вкуса на всички, до такова заключение достигнали учените при проучване на отношението към целувките на 168 култури по света. В частност, те анализирали обредите и събитията на различните народи, също било проведено и допитване на местното население.

Изхождайки от получените данни учените стигнали до заключението, че само 46% от хората на планетата получават удоволствие от целувките и предпочитат да изразяват своите емоции посредством устни и език.

А някои от тях смятат целувките за абсолютно неприемливи. Но понякога именно тази близост между партньорите, осъществявана чрез целувки може да се окаже решаваща не само за нормалното износване, но и за оцеляването на бебето по време на бременността.

За щастие, у нас традицията повелява интимните партньори да се целуват помежду си, но изглежда се налага да го правят по-често особено по време на бременност.

„Хормонът на целувката“ – най-надеждната защита от спонтанен аборт
4.5 (90.18%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 22, 2015 13:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи