Иновативна звукова терапия лекува хипертония и мигрена

Мария
Написана от Мария септември 19, 2016 11:21

Иновативна звукова терапия лекува хипертония и мигрена

Иновативна, неинвазивна невротехнология балансира мозъчните честоти в лявото и дясното полукълбо, като намалява така кръвното налягане и премахва симптомите на мигрена.

Ако резултатите бъдат потвърдени, това може да означава революция в начина, по който се лекуват мигрената и леката хипертония.

При проучванията е използвана невротехнология, която се нарича релационен резонанс с висока резолюция, който се базира на електроенцефално огледало, или HIRREM за кратко.

HIRREM използва сензори, които се поставят върху кожата на главата, които измерват електрическата активност и улавят всякакви дисбаланси между лявото и дясното полукълбо на мозъка.

Хосам Шатолт, асистент професор в центъра за изследване на хипертония и кръвоносни съдове, обяснява каква е причината за проведените изследвания.

Според него повечето хора имат сравнително балансирана електрическа активност между двете полукълба на мозъка.

Дисбаланс на едната страна, която става доминираща или с по-висока активност, може да води до автономно нарушаване на регулацията, която се свързва с хроничен стрес, за който се смята, че е фактор, обуславящ високо кръвно налягане, мигрена, безсъние, депресия, горещи вълни, и така нататък.

Как работи технологията?

Следи електрическата активност в мозъка. Като регистрира нейните нива, ги преобразува в звуков сигнал, който се връща обратно към човека, чийто мозък е бил наблюдение, тоест технологията повтаря този сигнал.

Според Уейк Форест, който е участвал в проектирането на системата – това е иновационен, затворен цикъл, базиран на технологията на електроенцефалната обратна връзка, за да се улесни автоматичното калибриране, и самостоятелната оптимизация на нервните трептения чрез използване на слухови тонове, за да се отразят доминиращите честоти в почти реално време.

Тази обратна връзка в реално време има значителен ефект върху активността на мозъка. Шатолт обяснява, че постепенно и сама по себе си, без ние да го осъзнаваме, когнитивната дейност се „пригажда“ към електрическия модел, и така електрическата активност на двете полукълба се подобрява.

Теорията е, че травми, независимо дали физически или други, могат да доведат до смущения в нормалната дейност на мозъка.

Например, ако при „бий се или бягай“ команда на мозъка, се активира симпатиковата нервна система, и поради някаква причина не може да се върне към нормалното, тази активация може да се окаже опасна за живота и да допринесе за болестта.

Проучванията на ефектите на новата технология

Създателите му заявяват, че не е медицинско изделие и съответно не е предназначено за лечение или пък за поставяне на диагноза на каквото и да било заболяване, като индивидуалните резултати и продължителността на ефектите могат да варират.

Въпреки това, поради прекрасният си потенциал не е игнориран от медицинските изследователи. В първото проучване, което да бъде представено пред научната общност, участват 10 души, като половината от тях са мъже, а другата половина жени, с първа фаза на хипертония.

След средно 17.7 сесии с технологията, разпределени средно по 10.2 – в работни дни, пациентите показват значително подобрение.

Като цяло, учените измерват намаляване на систоличното налягане, тоест на горната граница – от 152 на 136 мм живачен стълб, както и спад на долната граница – от 97 до 81 мм живачен стълб. Безсънието и нивата на тревожност показват подобрени нива.

Също така подобрение било установено и при променливостта на пулса на сърцето – средно с 42-57. Колкото по-гъвкаво е сърцето, толкова по-добре.

Иновативна звукова терапия лекува хипертония и мигрена
4.5 (90.88%) 57 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 19, 2016 11:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи