Интимна реабилитация – как да си върнем радостта от секса

Мария
Написана от Мария септември 3, 2016 08:42

Интимна реабилитация – как да си върнем радостта от секса

Акценти:

  • Въздържание - сексуално
  • Подмладяване - интимно
  • Въздействие - безполезно

Свързани:

Все повече жени се обръщат към лекари и пластични хирурзи, за да подобрят интимния си живот. Възможно ли е съвременната медицина да повлияе на усещанията по време на секс?

И какви методи са най-ефективни за това?

За интимната реабилитация по различни причини не е прието да се говори. Жените с проблеми в сексуалната сфера трудно се обръщат към гинеколог с такива въпроси.

Тези лекари често не са подготвени за обсъждането на интимния живот на своята пациентка. Според статистиката около 20% от жените изпитват неприятни усещания по време на сексуален контакт, и само 13% от тях се обръщат с този проблем към лекар.

Най-често жените отиват при сексолог, козметик и пластичен хирург, които на свой ред предлагат множество методики, обещаващи да върнат радостта от секса, но далеч не всички реално работят.

За интимната пластика

Това е само една от методиките за интимна реабилитация, и не дотам най-главната. Далеч невинаги може да промени сексуалния живот в положителна посока.

Според статистиката най-популярната операция е тази за корекция на малките срамни устни. И е забележително, че в 60% от случаите за нея няма медицински показания.

За корекция се обръщат към пластичен хирург не само зрели жени, но и съвсем млади. Разпространена ситуация е, когато момичето идва при хирурга с молба да ѝ намали малките срамни устни, за да прикрият големите.

Защо тя е започнала да си мисли, че нейните устни не съответстват на стандартите за красота? Най-често към такова решение жените биват тласкани от техния интимен партньор, който на свой ред се ръководи от филми за възрастни и порносписания.

Модата на интимната пластика се диктува от филмите за възрастни

И жените, при които физиологично всичко е наред, поемат риск, опитвайки се да следват модните тенденции и да зарадват партньора.

Но лошо извършената операция може не да подобри, а и да влоши интимния живот. Белезите на малките срамни устни могат да опъват и болят по време на секс, да се спукат по време на раждане.

Преди да се обръщате към хирург, трябва да си поговорите с гинеколог, който ежедневно вижда десетки женски полови органи, или да почетете медицинска литература, за да разберете какви са параметрите са норми за здравето на жената.

Възможно е операцията да помогне да победи комплексите и да станете разкрепостена в леглото, но и на усещанията по време на сексуален контакт не може значително да повлияе не може.

В края на краищата модата идва и си отива, както и сексуалните партньори.

За интимното подмладяване

Въпреки думата „подмладяване“ в названието на тази методика, към нея най-често се обръщат не зрели жени, а млади момичета – обикновено след първото раждане.

Именно в този период повечето от тях се сблъскват с проблема със сексуалната дисфункция. За това отново не е прието да се говори, но интимният живот на жената след появата на първото дете често се превръща в трагедия.

Но на това влияят множество фактори – сексуално въздържание преди и след раждането – хормонът пролактин, образуващ се по време на кърмене, умората заради детето и т.н.

Тъканите на влагалището не се овлажняват достатъчно, и сексът носи дискомфорт.

Лазерите за подмладяване на кожата на лицата и тялото чрез въздействие върху лигавицата са безполезни.

Интимна реабилитация – как да си върнем радостта от секса
4.4 (88.33%) 24 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 3, 2016 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи