Ирисова диагностика – разпознаване на болестите по очите

Мария
Написана от Мария април 13, 2016 00:17

Ирисова диагностика – разпознаване на болестите по очите

Акценти:

  • Диплома - сертификат
  • Лекарско образование - официално
  • Ирисова диагностика - достоверност

Свързани:

Очите са не само душата, но и вътрешното здраве. По видоизменение на формата, структурата и подвижността и оцветяването на ириса могат да се диагностицират различни заболявания.

Днес от помощ на лекарите ирисолози е изобретен ирисоскоп – оптико-механичен прибор, посредством който може да се огледа максимално ефективно състоянието на ириса.

Също се правят снимки на очите с цифрова фотокамера, които се прехвърлят към специална компютърна програма, където автоматично се идентифицират каквито и да е нарушения.

Посредством изучаване на ириса на окото може да се установи:

• Функционалното поведение на органите;
• Генетична предразположеност към редица заболявания;
• Състояние на нервната система, стресоустойчивост;
• Наличие на инфекциозни и възпалителни процеси;
• Патологично отклонение от нормата в един или друг орган;

Добре податливите на ирисодиагностика заболявания са – тези на стомашно-чревния тракт – гастрити, ерозии, язви, панкреатити, холецистити, колити, на бъбреците, на половите органи, патологиите на гръбнака, сърдечно-съдовите дисфункции.

Методът ирисова диагностика не се отнася към диференциалните способи за установяване на патологични процеси в организма, и не e правилно с нея да се заменят кръвните изследвания и биопсията, рентгенографията, МРТ и другите сериозни изследвания.

Редовното посещение на ирисолог позволява да се установи процесът на оздравяване или влошаване на здравето при конкретното заболяване.

Фактори, сигнализиращи за влошено състояние на организма

• Пигментни петънца – когато на ириса се виждат необичайни изменения, това се смята за признак на отклонение. Светлите петънца са признак на възпаление на ставите, бронхиална астма и пр.; тъмните – нарушена функционалност на органите на храносмилането и на ЦНС. Също се отчита тяхното разположение.

• Външен край – ако ирисът е обгърнат от тъмна линия, възможно е това да следствие от неправилен процес на формиране на кръвта, белият – в кръвта е превишен прагът на холестерола.

• Плътност – колкото по-плътна е структурата на ириса, толкова по-силна е имунната система на човека. Разпръснатостта може да сигнализира за слаба устойчивост към психическо и физическо пренапрежение.

Обикновено в детството и в юношеството хората има чист ирис. Но с напредването на възрастта потъмнява, проявяват се множествени изменения, пигментирани новообразувания – най-силно се зацапват зоните на червата, на стомаха, на белите дробове, на сърцето и на бъбреците.

Травматичен, дегенеративен, възпалителен процес могат да се отпечатат по подобен начин.

Следва да се отбележи, че зениците също се изучават. Тяхното безпокойство е присъщо на болните от невроза, епилептиците, може от по-рано да предскажат множествена склероза.

Непредвиденото увеличаване на едната или и на двете зеници, тяхната асиметрия, е признак на неврастения, базедова болест. Забавяне на колебанията на зениците или тяхното замиране ирисолозите откриват при шизофрения и тежки шизофрения.

Трудно е да се определи колко точна е ирисовата диагностика, тъй като данните на официалната медицина и поддръжниците на този метод се разминават.

Ако желаете да си направите изследване на организма по очите, помнете, че в тази сфера има немалко шарлатани. За да се увери човек в квалификацията на ирисолога, то би било редно да изиска показването на документи за официално лекарско образование и сертификат в това направление.

По-скоро конвенционалната медицина се отнася с недоверие към този метод, тъй като резултатите, които могли да бъдат получени от него, са твърде неопределени.

Освен това проблем са и шарлатаните, които измислят на хората най-различни заболявания и така им създават излишен стрес, а на практика нямат дори и диплома за завършено медицинско образование.

Ирисова диагностика – разпознаване на болестите по очите
4.4 (87.95%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 13, 2016 00:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи