Истината, която няма да признаем: Пиенето е здравословно

Калина
Написана от Калина юни 13, 2015 08:17

Истината, която няма да признаем: Пиенето е здравословно

Акценти:

  • Вреден л ие алкохолът?
  • Отговорен л ие алкохолът за високата смъртност?
  • Какво доказаха учените относно алкохола?

Свързани:

Американската асоциaция за общественото здраве съобщава неопровержими доказателства, според които въздържанието от алкохол е причина за сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт.

Според учените, хората трябва да знаят, че алкохолът увеличава продължителността на живота, дори и ако се консумира малко над препоръчителните количества.

В действителност, доказателството, че въздържанието от алкохол е причина за сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт е неопровержимо. Дори здравните организации признават ползите от умерената употреба на алкохол, но всяко подобно изявление все още се посреща с остра критика.

Твърдението, че дори консумацията на алкохол да превишава препоръчаните умерени граници, това също води до по-продължителен живот, предизвиква още по-силно разгаряне на ожесточените дискусии.

Водени от предразсъдъци, натрупани с години, повечето американци не приемат новите открития и смятат, че употребата на алкохол по правило нанася вреда на тялото.

През 2006 г. в архивите на „Internal Medicine“, списание на Американската медицинска асоциация, е публикуван анализ, направен на база 34 добре проектирани проучвания. Те са изучавали здравословното състояние на хората в продължение на години или десетилетия.

Този мета анализ установява, че консумацията на 1 до 2 питиета на ден за жените и 2 до 4 питиета дневно за мъжете е обратно пропорционална на високата смъртност.

Колкото и невероятно да звучи, данните сочат, че колкото повече алкохол консумира обществото, толкова по-малко са смъртните случаи свързани с алкохол (включително при цироза).

Данните не се отнасят за жени, които са диагностицирани с „рак на гърдата“, мутации (BRCA 1 или 2) или имат роднина от първа степен, страдащ от болестта. В тези случаи, употребата на алкохол води до изключително високи рискове за тялото.

Твърдението, че 1-2 питиета на ден няма да навредят не означава, че 10 алкохолни коктейла в петък вечер ще се отразят по-същия начин. Както е известно, злоупотребата с алкохол е нездравословна.

През 2008 г. Организацията за борба с алкохола публикува проучване, според което умерената консумация на алкохол значително понижава рисковете от коронарна болест на сърцето.

Прегледът на организацията констатира: „В повече от половината от близо 45 доклада от началото на 1990 г., са наблюдавани значително понижени рисковете от когнитивната загуба или деменция при умерена консумация на алкохол – вино и бира.

В началото на изследванията, добавките, които се смятат за антиоксиданти, съдържани в червеното грозде, от което се прави вино, преминават през тестове с епруветки и експерименти с животни, за да се определят ползите за сърцето.

В самото начало учените обявяват, че това твърдение е напълно погрешно, за да прикрият по този начин истината, че алкохолът е полезен, като благоприятното му действие се приписва на друга съставка.

По-късно руски учени доказват безспорните здравословни ползи от антоцианите – антиоксиданти, които се съдържат в червеното грозде и много горски плодове. Тези вещества не само защитават сърдечно-съдовата система, но предпазват организма от действието на свободните радикали.

В най-голямото проучване, провеждано някога за ефекта от алкохола под егидата на American Cancer Society, се включват над половин милион теми. Екип от учени изследва всички причини за смърт, свързани с пиенето при хората в средна или старческа възраст.

Данните от статистиката, свързана с полезните ефекти от консумацията на алкохол, сочи, че общата степен на смъртност е най-ниска при мъжете и жените, консумирали една алкохолна напитка дневно.

Наблюдава се увеличаване на продължителността на живота при хората, които са консумирали умерено количество алкохол, а при хората под 60-годишна възраст се наблюдава понижен риск от сърдечно-съдови заболявания.

Истината, която няма да признаем: Пиенето е здравословно
4.5 (90.4%) 25 глас[а]

Калина
Написана от Калина юни 13, 2015 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи