Как да излекувате брадавиците, без да си навредите

Мария
Написана от Мария декември 8, 2015 00:06

Как да излекувате брадавиците, без да си навредите

Акценти:

  • Брадавици - излекуване
  • Антисептични разтвори - опасни
  • Народна медицина - изгаряне

Свързани:

Брадавиците се появяват в резултат на заразяване на кожата с човешкия папилома вирус. Попадайки в клетка, инфекциозният микроорганизъм се размножава, и изменя нейните функции и външния вид. Това води до появата на брадавици.

Защо се появяват?

За да се зарази човек с папилома вирус, последният трябва да попадне върху влажна или увредена кожа.

Поради тази причина най-сега се засягат откритите участъци от кожата, на които може да има порязвания и миниатюрни увреждания, и които влизат в съприкосновение с повърхностите на обществените места.

Често заразяването става в баня/сауна, във фитнес залата, в басейна – там, където на кожата на човека се образува много влага и има голям голям поток от хора – потенциални преносители на вируса.

При тесен физически контакт заразяването с ЧПВ се осъществява доста по-бързо.

Силният имунитет винаги се справя с ЧПВ, поради тази причина не при всички хора се образуват брадавици при контакт с техния причинител.

Брадавиците често се появяват при деца, при жени след раждане, при хора в напреднала възраст, както и при тези, които работят много интензивно и продължително, злоупотребяват с алкохол, често приемат антибиотици.

Лечението на брадавиците трябва да включва и поддържане на общото състояние на организма.

Как не трябва да се постъпва с брадавиците?

Недопустимо е да се чоплят и да се срязват. Тъй като така се разкрива резервоар, в който се намират огромно количество вируси.

След такова „лечение“ брадавиците вирусите се разпространяват към съседните участъци на кожата, или дори на отдалечените, ако брадавицата е на ръката.

Ако използвате химичен разтвор, който ви е назначил лекарят, то тогава не е нужно да насилвате събитията. Изчакайте, докато брадавицата изсъхне и започне да изчезва, след което ще падне сама и то с корена си.

Изгарянето на брадавиците с антисептичен разтвор не дава желания резултат, а подсушената със спирт повърхност може лесно да се травмира.

Народните средства срещу брадавици са също слабо ефективни. Използвайки различни проверени рецепти, рискувате да увредите кожата си, да получите изгаряне, алергия и т.н.

Справянето с брадавиците по този начин едва ли ще се получи, но пък можете да постигнете многократното им увеличаване. Единственото ефективно народно средство срещу брадавици е змийското мляко.

Бъдете внимателни към образуванието, което се опитвате да излекувате. Ако брадавицата не намалява размерите си от лечебните процедури, появява се отново, образува дъщерни образувания, то това може да е безпигметна меланома.

В този случай е необходимо спешно да се обърнете към онколог. Лечението на брадавиците в домашни условия може да се проведе само след лекарска консултация.

Съвременно лечение на брадавици

При многобройни вирусни брадавици, при деца или хора в напреднала възраст, лечението им може да бъде започнато с прием на противовирусни препарати.

Намаляването на количеството и размера на тези образувания може да настъпи едва на този етап. Препаратът трябва да бъде назначен от лекар, който да подбере точната доза.

Криодеструкция – изгаряне на брадавиците с течен азот. Това е най-разпространеният метод за лечение, и се използва дори при деца. Веднага след въвеждането на азота вътре в брадавицата на нейната повърхност се образува възпаление или мехур.

Но скоро това отминава и на мястото и на мястото се появява здрава кожа.

Лазерна коагулация – методът се използва широко, но не се препоръчва за използване от деца. Веднага след когулацията мястото на брадавицата изглежда като изгоряло. След няколко дни срупът изчезва и на мястото на брадавицата се появява здрава кожа.

Как да излекувате брадавиците, без да си навредите
4.4 (88.25%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 8, 2015 00:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи