Как да научим детето да си мие зъбите?

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 14:48

Как да научим детето да си мие зъбите?

Акценти:

  • Как да направим миенето на зъбите интересно и забавно за детето?
  • До каква възраст трябва родителите да подпомагат детето при миенето на зъбите?
  • На какъв период от време е желателно да водим детето си на преглед при зъболекар?

Свързани:

Всеки родител е наясно, колко е важно да се мият редовно зъбите. Никак не е лесно обаче да накарате детето си да го прави. Най-малкото, защото то не разбира какви проблеми може да има с устната кухина, ако не се грижи за нея.

Зъболекарите препоръчват миенето на зъбите да започне още с поникването на първия. Това е много трудно за родителя, защото бебето му е съвсем малко и няма как да му обясните да изплюе пастата.

Първите зъби поникват обикновено между 6-я и 8-я месец, а понякога и по-късно. За тях може да използвате само марля напоена с преварена вода, за да почистите остатъците от храна.

Най-добре е да включите паста и четка, когато има повече от 6 зъбчета. Въпросът е как да до направите, така че на детето да му е интересно и забавно.

Влезте заедно в банята и започнете да си миете зъбите. Децата изпитват интерес към всяко действие на родителя и ще искат и те да се пробват. Възползвайте се.

Вземете четката за зъби и му я покажете. Тя е много забавна със своята форма и цветове. Всички компании са направили четки в различни варианти на животинки или цветчета, за да предизвикат интерес у малчуганите.

Вземете специално пригодена паста за зъби, според възрастта на детето Ви. Това е посочено на етикета. Следете внимателно за това. Нужното количество е съвсем малко топче. За ориентир ползвайте грахово зърно.

И сега започва миенето на зъбите. Децата най-вероятно ще си затворят устата, не се притеснявайте, а внимателно четкайте зъбките, а после и венците. Възможно е да погълнат пастата това е съвсем естествено в началото.

Те още не са наясно какво точно да правят.

Хубавото при пастите за деца е, че са съобразени с възрастта и наличието на флуорид е съвсем малко, така че да не им навреди.

Четката на вашия пакостник трябва да се сменя редовно. Тя е малка глава, за да достига навсякъде в устата. Избирайте я да е за чувствителни венци.

След като приключите задължително го похвалете или го поощрете с някаква играчка. Не използвайте сила никога! За детето Ви това трябва да е като забавна игра, за да си създаде навик. В противен случай ще го откажете бързо и ще имате големи проблеми от тук на сетне.

Вие ще миете зъбите на детето си до към 7 годишна възраст. През това време трябва да го научите как се прави правилно. Съблюдавайте внимателно за това. След тази възраст или около нея детето започва само.

Грижата Ви обаче не е приключила. Трябва да следите дали редовно си мие зъбите немирника поне до към 12 годишна възраст.

Ходете редовно за зъболекар, така ако има проблем ще го решите преди да е станало някакво усложнение. Може да изберете паста и четка с марката Faberlic и така да започнете начало на тази „игра“ с детето си.

Как да научим детето да си мие зъбите?
4.5 (89.87%) 75 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 14:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи