Как да не се заразите с грип в офиса – топ 6 съвета за всеки ден

Мария
Написана от Мария февруари 7, 2016 23:38

Как да не се заразите с грип в офиса – топ 6 съвета за всеки ден

Акценти:

  • Симптоми - грипна епидемия
  • Настинки - чай с джинджифил
  • Маска - необходимост

Свързани:

Ако офисът ви е обхванат от истинска грипна епидемия, как да не се разболеете от грип в помещението, в което прекарвате една голяма част от деня си?

1. Проветрявайте помещението

Отваряйте прозорците в офиса за по няколко минути на всеки 2 часа. Но за да не рискувате да се простудите, по време на проветряването излизайте от офиса.

Сухият и топъл въздух е изключително благоприятен за разпространение на бактерии и вируси. Не забравяйте за овлажняването на въздуха, това понижава риска от разболяване.

2. Мийте ръцете по-често

Задължително мийте ръцете преди хранене. Бактериите и вирусите могат да се намират на повърхностите като дръжките на вратите, на дръжките в градския транспорт.

След контакт със заразена повърхност, ние незабележимо можем да се докоснем по лицето и да пренесем бактериите и вирусите в тялото, тъй като устата, очите и носа са „входната им врата“.

3. Носете маска

Ако не желаете да ходите с нея из офиса, купете няколко и ги сложете в някой от шкафовете на работното ви бюро и ги слагайте, когато излизате за среща.

Маската би ви полезна и в случай, че забележите, че някой от вашите колеги е дошъл болен на работа, можете учтиво да му я поднесете.

4. Жабурете гърлото

Във всяка аптека можете да си закупите средство за изплакване на устата, това е т.нар. вода за уста. Редовната процедура помага за промиване на попадналите вируси и поддържа имунитета.

Освен че ограничава размножаването на потенциално опасните бактерии, които могат да предизвикат инфекция в гърлото, водата за уста е полезна и за състоянието на зъбите, тъй като при стандартното им миене в пространството между зъбите често остават частици храна, които при съвсем леко отслабен имунитет могат да доведат до появата на кариес.

А освен това доста хора са предразположени към кариеси по наследство, ето защо водата за уста се смята за задължително средство, наред с четката и пастата за зъби, за поддържане на добра устна хигиена.

5. Пийте чай с джинджифил, мед и лимон

Купете си за офиса пресен корен от джинджифил и мед. Когато сварите чая, настържете корена и го добавете в напитката. Екзотичният корен предпазва от настинки и простудяване.

За да има наистина силен ефект, пийте чая с добавен мед на вкус, а не захар. Но имайте предвид, че медът трябва да се добави не веднага в чая след приготвянето, а към малко, преди да започнете да го пиете, тоест трябва да бъде вече сравнително изстинал.

Високите температури предизвикват образуването на токсично вещество в меда, което принципно не е опасно за здравето в малки количества, но разваля като цяло качеството на меда и полезните му свойства се неутрализират.

6. Ограничете събранията

По възможност се старайте да избягвате големи струпвания на хора.

Поговорете с началството за организиране на видео конференции по Скайп, поне докато грипната епидемия отшуми. Ако сте си сами началник, пощадете подчинените си и вас самите и насрочете събранията за друг период.

Ако сте се разболели вече, то тогава си вземете болничен и си стойте у дома, докато се почувствате по-добре и симптомите ви отшумят. Не ходете в офиса, тъй като и само един служител да настине от него може да зарази целият колектив.

Как да не се заразите с грип в офиса – топ 6 съвета за всеки ден
4.5 (90.88%) 68 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 7, 2016 23:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи