Как да облекчите болките в ушите – топ 6 кухненски средства

Мария
Написана от Мария февруари 26, 2016 00:12

Как да облекчите болките в ушите – топ 6 кухненски средства

Болката в ухото може да започне в най-неподходящото време и на най-неподходящото място. Разбира се, най-добре е да се консултирате с лекар, но това невинаги е възможно.

Затова ако ухото започне да ви боли в почивен ден или посред нощ, отидете в кухнята и потърсете там лекарство.

Разбира се, няма смисъл да прекалявате със самолечението и с народните средства, тъй като е възможно и да влошите ситуацията.

Но когато лекарят е далече, а неприятните усещания не ви позволяват да заспите, то бабините рецепти също помагат.

Дори и ако някое от тези средства облекчат болката ви напълно, с цел избягване на рецидиви и усложнения се обърнете към лекар при първа възможност. Ушните инфекции изискват професионално лечение.

Ако пък страдате от болки в ушите, поради колебания на кръвното налягане или поради запушен нос, то тези безопасни средства и прости средства също трябва да ви помогнат.

1. Джинджифил

Това натурално обезболяващо средство притежава поразителни противовъзпалителни свойства, които помагат за спиране на ушната инфекция и облекчаване на болките, които тя предизвиква.

За облекчаване на болката можете да използвате джинджифил по два начина – сложете корен от пресен джинджифил директно в ухото, без фанатизъм естествено, тъй като след това ще трябва да го извадите, или смесете настърган джинджифил със зехтин и приложете получената смес за няколко минути.

Двата метода помагат за намаляване на болките, и спокойно ще можете да заспите до сутринта.

2. Зехтин

Това масло в последно време присъства в почти всяка българска кухня. То се използва в козметичните процедури и в народната медицина.

Зехтинът може да помогне при шум в ушите, инфекции и болки. Нанесете зехтин на памучен тампон или пък капнете 2-3 капки от него директно в ухото. Убедете се, че маслиновото масло е студено пресовано, и ще почувствате бързо облекчение.

3. Босилек

Не всички домакини обичат босилек, но ако все пак го имате на разположение, то може да ви помогне не по-малко от джинджифила или зехтина. Изцедете сока на пресните листа и капнете 3 капки в болното ухо.

4. Чесън

Тази любима на много от нас подправка помага за стимулиране на имунната система, предотвратяване на настинка и грип, за отърваване от чревните паразити, за очистване на бъбреците и за облекчаване на зъбобола.

При болки в ушите чесънът също помага за справяне с бактериите, предизвикващи инфекции. Капвайте в болното ухо 2 капки пресен чеснов сос.

Също можете да смесите счукан чесън със сусамово масло – синапеното и зехтинът също са подходящи, оставете ги да престоят няколко минути, а след това капнете в болното ухо няколко капки от това чесново масло.

5. Мента и ментово масло

Маслото или пресните листа от мента също осигуряват облекчение при болки в ухото. Но се използват по различен начин.
В случая с пресните листа – изцежда се сокът от тях и се капва по малко в ухото.

А маслото от мента е твърде силно и може да засили болката, поради което се нанася около ухото с помощта на памучен тампон.

6. Лук

Този полезен зеленчук присъства във всяка кухня, поради тази причина винаги можете да разчитате на него. Смелете луковицата, за да получите сок, и капвайте от него по 2 капки 2 пъти дневно.

Как да облекчите болките в ушите – топ 6 кухненски средства
4.5 (89.33%) 60 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 26, 2016 00:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи