Как да освежите дъха след ядене на лук и чесън

Мария
Написана от Мария юли 20, 2015 02:12

Как да освежите дъха след ядене на лук и чесън

Акценти:

  • Иригатор за уста - краткотраен ефект
  • Малки частици лук и чесън
  • Вода за уста - ментол

Свързани:

Чесънът и лукът са храни, които придават на ястията изискан вкус и аромат. За съжаление, за това да се им се насладим се налага да се простим със свежестта на дъха си. Лошата миризма от устата след употребата на чесън или лук е възможно да се запази за няколко часа.

Кромид лукът и чесънът са прекрасни подправки, които правят ястието много по-вкусно и пикантно. Но в името на насладата на ненадминатия вкус ще си наложи да изтърпим лошата миризма от устата.

След консумацията на храна с чесън и лук е наложително да се въздържаме да правим делови срещи и още повече от романтични такива.

Какъв е произходът на тази миризма?

Чесънът и лукът са богати на серни вещества и етерични масла, притежаващи силна и упорита миризма. Тези съединения буквално се просмукват в неравностите на зъбния емайл, промеждутъците между зъбите и плаката.

А човек има кариес, то в зъбите оставят малки частици лук и чесън, от което миризмата само се усилва. Миризливите вещества на лука и чесъна също се отделят и в стомаха към устната кухина.

Горчица срещу миризмата на чесън

Веществата, съдържащи се в горчицата спомагат за пълната неутрализация на лошия дъх от чесъна и лука. Вземете малко горчица и я задръжте 30-60 секунди в устата, след което изплюйте.

След това изяжте половин чаена лъжичка горчица, това ще неутрализира миризмата на чесън и лук в стомаха.

Мента и зеленолистни зеленчуци

За да се преборите с миризмата на чесън или лук изяжте едно листо от мента или от някакъв друг зеленолистен зеленчук. Подходящи са прясната мента, магданоз, кориандър. Също е ефективен и ментовият чай.

Зеленчуци, поглъщащи миризмата

Отлично поглъщат неприятната миризма картофите, лимоните, гъбите и морковите. След яденето на чесън, вашият дъх чувствително ще се освежи.

Между впрочем

Но според стоматолози ако вие сте хапнали чесън или лук, то жабуренето на устата, миенето на зъбите и почистването на пространствата между зъбите с конец само за кратко време ще реши проблемът с неприятния дъх.

Докато тези храни не бъдат напълно преработени от организма, то напълно няма да е възможно да избавите от неприятния дъх.

Дъвка

Разбира се вие не е възможно да не си спомните за най-популярния и ефективен метод за „унищожаване“ на неприятния дъх – дъвченето на дъвка.

От една страна с помощта на този способ се освежава дъха, а друго се стимулира отделянето на слюнка, което спомага и за решаването на проблема с неприятната миризма от устата.

Хигиенни процедури

Както бе посочено по-горе те осигуряват само краткотраен ефект. Но все пак след консумацията на чеснова храна почистите добре зъбите и езика. Също помагат и водите за уста със съдържание на ментол, които отлично се справя с неприятната миризма от устата.

С помощта на конец за зъби можете да прочистите пространството между зъбите – „любимото“ място на малките частици лук и чесън.

Още по-добре средство от това е иригаторът за уста, който разпръсква водата на малки капчици под налягане, което осигурява най-доброто почистване на зъбите и най-ефективното.

Много по-добре от конеца за зъби, който само и единствено разпространява бактериите от пространствата между зъбите към останалите части на устната кухина. Но както бе посочено горе освежаващият ефект и краткотраен – около 30 минути след това миризмата на чесън и лук се завръща.

Как да освежите дъха след ядене на лук и чесън
4.5 (89.7%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 20, 2015 02:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи