Как да пречистим със сокове черния дроб

Калина
Написана от Калина януари 29, 2015 14:50

Как да пречистим със сокове черния дроб

Акценти:

  • Какво са мернодробните камъни?
  • Как да промистим черния дроб?
  • Полезни ли са соковете за прочистване?

Свързани:

Един от нашите най-впечатляващи органи е черният дроб.

Той никога не почива – работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината!

През цялото това време нашият черен дроб се опитва да ни пречисти от токсините и да неутрализира всички вредни натрупвания в организма.

Черният дроб обаче е изключително податлив на увреждания и когато това стане, той може да започне да работи неправилно.

Има някорлко природни рецепти за детоксикация на черния дроб. Всички те препоръчват сокотерапия, като сока може да приготвите сами и да извършите в дома си цялата процедура.

Рецепите за сок не само ще помогнат на тялото ви да изчистите черния дроб и да поправите причинените в миналото щети, но и да съхраните дроба си в здраво и работоспособно състояние.

Не забравяйте за сокотерапията да използвате органични, местно произведени съставки, ако това е възможно.

Едната рецепта за пречистващ сок се приготвя от 500 мл хладка, предварително преварена вода, 6 пресни лимона, корен от джинджифил, 4 скилидки чесън, 4 листа от мента, 3 супени лъжици ленено масло, 3 грейпфрута, малко кимион на прах.

Най-напред изцедете сока на лимоните и грейпфрутите. После нарежете чесъна и джинджифила на малки парченца и ги поставете в купа с вода за около 15 минути.

След това сложете сока от лимоните и грейпфрутите в блендер, добавете ментата, маслото от ленено семе и кимиона. На последно място, излейте вътре купата с джинджифила и чесъна. Пасирайте и се наслаждавайте!

Малко по-сложно е пречистването със сокотерапия и загряване, подготовката за което започва седмица по-рано чрез консумацията на прясна и здравословна растителна храна.

Желателно е тя да е сурова, или поне да е в съотношение 3 към 1 сурова към обработена храна.

Ако я готвите, прилагайте задушаване на пара или варене. Избягвайте твърде сладки пресни или сушени плодове и подсладители като мед, кленов сироп, агаве, захар.

През седмицата на подготовката не бива да се консумира никакъв алкохол!

Самото прочистване трае 3 дни. Можете да пиете само прясно приготвени сокове от зелени ябълки, зелени ябълки и лимони, моркови, моркови и червено цвекло, може с лимони.

Може да се пие в изобилие топла вода и неподсладен билков чай. Препоръчително е в този период да се направи и клизма, за да се прочисти дебелото черво.

Докато тече периодът на детоксикация, загрявайте с грейка, електрическа възглавница и ли найлонов плик с топла вода областта на черния дроб. Правете това няколко пъти дневно или взимайте горещ душ.

На третия ден, сокове и вода се пият до около 17 часа. Областта на черния дроб отново се затопля и около 19 часа се взимат равни количества (по около 150-200 мл) студенопресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок в съотношение 1 към 1.

Останете си у дома в спокойна обстановка. На сутринта отново можете да направите клизма, за да подпомогнете освобождаването. Другият вариант е да пиете разтвор на английска сол (магнезиев сулфат), за да се подпомогне изчистването на отделените чернодробни камъни.

Тези натрупвания имат зеленикав цвят и са с консистенцията на пластилин. Размерът им е около 2-3 см.

Как да пречистим със сокове черния дроб
4.6 (92.41%) 29 глас[а]

Калина
Написана от Калина януари 29, 2015 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи