Как да пречистите тялото си с гореща преварена вода – ценни съвети

Мария
Написана от Мария август 4, 2015 23:13

Как да пречистите тялото си с гореща преварена вода – ценни съвети

Акценти:

  • Преварена вода - пречистване
  • Гореща вода - изгаряне
  • Външен вид - промяна

Свързани:

Лятото е идеален период за въвеждането на порядък в организма, за прочистването му от шлаки и токсини. Прочетете как правилно да направите такова „почистване“ с помощта на гореща кипяща вода.

Ако в последно време сте забелязали, че не се чувствате добре и като цяло имате усещането, че нещо ви е както трябва, то най-вероятно е дошло времето не само да отидете на лекар, но и да прочистите стомаха и червата си.

Това е важно, защото проблемите с храносмилателната система забавят всички обменни процеси в организма, влошават външният ви вид и функцията на други органи, забавят процесът на отстраняване на шлаките и токсините.

Съществуват множество способи за очистване на организма. От екипа на Lechenie.bg решихме да разгледаме как правилно да направим това с помощта на гореща преварена вода.

С какво е полезна преварената вода?

Спомага за подобряване на функцията на храносмилателната система и в частност на червата. Това е особено актуално сега, когато често се храним в движение и употребяваме не особено полезни храни. В аюрведическата медицина се препоръчва пиенето именно на гореща преварена вода.

Защо точно тази вода е толкова полезна?

В аюрведа е разпространено мнението, че именно такава вода бързо се абсорбира от организма и като следствие по-бързо започват да действат ценните ѝ свойства. Тя е пречистена и целебна.

Прочистването с преварена вода спомага за избавянето от артрит, атроза, атеросклероза, хроничен запек.

Освен това с помощта на тази процедура вие можете да нормализирате теглото си, бавно и постепенно да изведете камъните и песъчинките от бъбреците, жлъчния мехур и черния дроб, да подобрите състоянието на кожата, костите ви да придобият голяма гъвкавост и дори да отслабнете.

Защо е необходимо очистване с кипяща вода?

Далеч невинаги ние сме загрижени за своето тяло. Употребата на вредна храна, липсата на физическа активност, заседналият начин на живот и фактори, които не зависят от нас, например пагубното въздействие на околната среда могат да не повлияят по най-добрия начин на нашия организъм и на неговото здраве.

За освобождаването от шлаките и токсините, а също и за стимулиране на метаболизма помагат очистването, което може да се организира и в домашни условия.
Такава процедура може да се провежда и редовно.

Разбира се, не е желателно да правите това твърде често, но няколко пъти в годината можете да устроите на своя организъм такова „своеобразно почистване“. След това вие ще видите, че много органи са престанали да се „обаждат“ и като цяло тялото ви е станало доста по-послушно, разбира се, казано образно.

Освен това вие ще започнете да забелязвате възторжените погледи на околните, тъй като състоянието на кожата, косата и ноктите също забележимо ще се подобрят.
Също така очистването на организма с вода се отнася към категорията на щадящите.

Този способ има по-малко противопоказания и негативни странични ефекти и последствия. Тъй като водата може да се пие от всички.

Как правилно да пречистите организма си с преварена вода?

Най-важното, което трябва да запомните е, че водата не трябва да бъде изгарящо гореща, а комфортна за вас, но същевременно и с максимална температура, тоест горната граница на зоната ви комфорт що се отнася до топлината. Вие трябва да можете да я пиете, без да се изгаряте.

Как да пречистите тялото си с гореща преварена вода – ценни съвети
4.4 (88.11%) 37 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 4, 2015 23:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи