Как да придобием огромна увереност за по-малко от 5 минути

Мария
Написана от Мария септември 1, 2016 23:59

Как да придобием огромна увереност за по-малко от 5 минути

Акценти:

  • Живот - благодарност
  • Образи - остаряване
  • Поза на победителя - замяна

Свързани:

Понякога е достатъчна една дума, за да разруши нашата увереност в себе си. Как след такава трудност да се вземем в ръце и да продължим напред. Как да придобием предишната вяра в собствените си сили за няколко минути?

Нашият живот е атракция от възходи и падения. Ако живеем на висока скорост, бързо се сменят една с друга. И нямаме време дълго да се готвим за важно събитие или да дойдем на себе си след болезнен неуспех.

Ето кога ни е нужна експресно зареждане на увереност в себе си. Но как да я получим без помощта на околните?

Опитайте да използвате на собствения си опит няколко научно потвърдени техники, за да настроите съзнанието на позитивна вълна и да се избавите от пагубните рефлекси.

Работят мигновено, помагайки в ситуации, когато от вярата в собствените сили до голяма степен зависи по-нататъшното развитие на събитията – в бизнеса, в училище, на личния фронт.

1. Заемете поза на победителя и останете така за 2 минути

В своята известна, събрала повече от 30 милиона гледания лекция за портала ТЕД социалният психолог от Харвардския университет Еми Кадди разказва за езика на тялото и предаването на увереността.

Така, в нейно неотдавнашно изследване взели участие 2 групи участници – всички те били потенциални кандидати за работа.

Установило се, че тези, които заемали „позицията на силата“ преди събеседване, показали по-висок процент успех, отколкото тези, които не го направили. При тях също нивото на тестостерона било по-високо, а нивото на кортизола по-ниско.

Преди всяка сложна задача практикувайте „позата на силата“. Можете да заемате сутрин след събуждане, а също и когато се обръщате към хора – в асансьора или пред огледалото в тоалетната.

Стремете се да я заемате на толкова много место, колкото това е възможно за вас, без загуба на вътрешен комфорт, съветва Еми Кадди.

Позата на супергероя – застанете изправени, раменете назад, брадичката леко нагоре, ръцете на кръста, а краката на ширината на раменете.

Почувствайте как се изпълвате със сила и останете така за 2 минути. Старайте се да дишате дълбоко и ритмично. Също така можете да заемете позата морска звезда, повдигайки ръцете нагоре под формата на буква V.

Представете си се като олимпийски шампион на почетната стълбица.

2. Представете си се след много години

Ярката и детайлна представа за това какъв ще е вашият живот в бъдеще, помага за преодоляването на страха от неуспехи.

Преподавателят по маркетингови технологии от Нюйоркския университет Хал Хершфилд предложил на участниците в своето изследване да си въобрази какво ще се случи с него след 10 години.

След това показал на част от участниците състарени изображения, а след това им предложил без изключение да станат инвеститори в стартиращи компании. тези, които видели своя портрет в по-късна възраст, били склонни да инвестират 2 пъти повече, отколкото тези, които не ги видели.

Оказало се, че рисувайки картини на бъдещето и ясно представяйки си ги, се стремим по-бързо да се доближим до него и действаме по-активно и решително.

3. Благодарете на живота

Това е още един способ да видите пред себе си нови хоризонти въпреки неотдавна преживения стрес.

След уволнение, дългова спирала, развод на начинаещата бизнес дама и самотна майка Джен Скалия изобщо не ѝ било лесно да се вдигне на крака, но го направила, защото когато изпитваме благодарност мислим позитивно и усещаме прилив на енергия.

Как да придобием огромна увереност за по-малко от 5 минути
4.5 (90.71%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 1, 2016 23:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи