Как прочистите тялото си от никотин

Мария
Написана от Мария април 28, 2015 21:13

Как прочистите тялото си от никотин

Акценти:

  • Сок от моркови - никотин
  • Витамин С - средство за очистване от никотин
  • Прием на води - симптоми на абстиненция

Свързани:

Известно е, че тютюнопушенето нанася вреда не само вреда на белите дробове, но и на целия организъм. Човек, решил да изостави този пагубен навик, усеща значително подобрение на здравето си още с първите дни.

Въпреки това за пълното отстраняване на никотина от организма са необходими 6-8 месеца. За да ускори този процес човек следва да е наясно кои храни спомагат за по-бързото очистване на организма от токсините, натрупали се от продължителното пушене.

1. Портокали

Тези вкусни цитруси са своеобразен склад на витамин С, който забележително повишава нивата на левкоцитите в кръвта. Този факт прави портокалите отлично средство за борбата с токсичните вещества, отложили се в белите дробове след вдишване на цигарен дим.

Витамин С спомага за подобряване на метаболизма и в резултат на това кръвта по-бързо се очиства от никотина. Освен това портокалите спомагат за справянето със стреса, а това означава, че на човек му става по-лесно да се справя с притегателната сила на цигарите.

2. Киви

На повечето от вас вероятно им е трудно да повярват на това, но тютюнопушенето понижава количеството на витамините А, С и Е в нашия организъм. Достатъчно е човек да изяжда по едно киви на ден, за да попълни запасите си от витамини в своето тяло и бързо да възвърне баланса на хранителните вещества в организма.

3. Вода

Водата като средство за борба с никотина в организма е много подценена. Всъщност обикновената питейна вода не само способства за извеждането на токсините от организма, но и спомага за значително понижаване на симптомите на абстиненция.

Освен тона тютюнопушенето води до обезводняване на организма, а това означава, че увеличавайки потреблението на течности, вие не само предотвратявате дехидратацията, но и спомагате за подобряване на метаболизма, а това означава и по-бързо избавяне от никотина.

4. Спанак

Изследванията показват, че „закоравелите“ пушачи имат по-малки записи от фолиева киселина в организма в сравнение с непушачите. Това вещество, което е познато и като витамин В9, е необходимо за правилната функция на нервната и мускулната система, а също и на мозъка.

По-големи количества фолиева киселина се съдържат в спанака, а това означава, че ако човек включи този зеленчук в хранителния си режим, ще спомогне за укрепването на своя организъм.

Но ползите за здравето от употребата на спанак не са само гореописаните. Този зеленчук богат на витамини и на множество хранителни вещества и консумирайки го човек си набавя всичко, което му е необходимо за укрепването на своето здраве.

Спанакът има и още една удивителна способност. Ако се употребява редовно вкусът на цигарите става просто непоносим и именно поради това този зеленчук е отличен „помощник“ за тези, които веднъж завинаги са решили да се откажат от този пагубен навик.

5. Морков

Морковите сами по себе си са диетична и много полезна храна. А употребата на сок от моркови само повишава неговата ефективност.

Само ½ чаша сок от моркови дневно ще осигурят на тялото ви необходимите му количества от витамините А, В, К и С, които ще спомогнат за „измиването “ на цялото количество никотин в белите дробове.

Следва също така да се отбележи, че продължителното поглъщане на никотин пагубно се отразява и на кожата. В тази връзка морковът способства за възстановяването на кожните лигавици.

Как прочистите тялото си от никотин
4.6 (91.04%) 67 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 28, 2015 21:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи