Как да съхраните младостта си – 10 лесни начина

Мария
Написана от Мария август 13, 2015 11:24

Как да съхраните младостта си – 10 лесни начина

Как да съхраните и свежият поглед върху живота?

Последните изследвания учените твърдят, че началото на физическото угасване настъпва след 35-тата година. Но душата на някои хора старее едва ли не от студентската скамейка.

1. Любима работа

Въпреки разгръщащият се култ към мързела, именно работещите и ангажираните хора са застраховани от преждевременното стареене повече отколкото „бохемите от дивана“. Активността на главния мозък способства за съхраняване на младостта.

Закономерността е проста – колкото по-дълго човек увлечено се занимава с интересни и разнопланови дела, толкова по-късно той остарява.

2. Основното – сърцето не старее

И за това е много важна физическата активност. За хората на всяка възраст има множество добри комплекси от упражнения, които не отнемат много време, но при това значително подобряват здравословното състояние.

Погледнете в социалните мрежи – има фотографии на бодибилдери по на 60 години, така ще се уверите в ползата от спорта.

3. Пътешествия

Екскурзиите и новите впечатления са още един способ за отлагане на старостта. Непознатите ни градове и страни, традициите и забележителностите, езиците и кухнята не само пробуждат жаждата за живот, но и повишават съпротивляемостта към сивите делнични дни.

Старайте се да разширявате своя кръгозор и макар и 1-2 пъти годишно да ходите на места, където още не сте били.

4. Живот за храна или храна за живот?

Не е изненадващо, че казват – човек е това, което яде. Хармоничният хранителен режим препятства възникването на различни заболявания, които водят до бързо износване на организма.

Специалистите препоръчват да обръщаме сериозно внимание на храната – всяка хапка може както да ви отдалечи от старостта, така и да ви доближи до нея.

5. Положителен и опростен поглед към живота

За душевната младост е много важно да съхраните лекия, позитивен поглед върху живота. Хората, които постоянно се оплакват не само отблъскват околните от себе си, но и бързо се превръщат в образцови старци – с всички съпътстващи проблеми в комплект.

Общувайте с младежи, съзнателно се обкръжавайте с позитивни, активни хора – това съществено повишава жизнения тонус.

6. Ягодка – и на 25, и на 65

Смяната на имиджа – това е отличен начин за подмладяване. Експериментите с външността са променяли живота на някои хора. Новият образ добави ярки краски и усещания, увереност в себе си и собствените възможности.

7. Приятелства

Приятелите са батерията, която добавя минути, дни и години от живота, позволявайки да намирате смисъл в по-нататъшното пребиваване на тази планета – в добро здраве и памет.

Стремете се да разширявате кръга си на общуване във всяка възраст, съхранявайте съществуващите приятелски отношения – и това ще ви се отплати щедро.

8. Безумието на храбрите

Основната черта на младостта – това е лекотата на издигане и способността да се вършат безумия. Пързаляйте се на кънки, скачайте с парашут, отидете на интервю в чуждестранна компания, отидете на мисия в Африка.

Колкото по-дълго сте способни да правите необичайни неща, толкова по-дълго вашето обкръжение и вие самите ще се възприемате като енергични и млади.

9. И да бродирам умея

Творческите хора живеят по-дълго – това е доказан факт. Затова наличието на хоби е вашият билет за дълголетие. Развивайте своите творчески способности, намерете занимание, което ви е по душа.

10. Силата е в мечтите

Мечтайте – поставяйте си големи цели и вярвайте в своя успех. Спомнете си колко хора са станали известни и са постигнали големи успехи на преклонна възраст.

Как да съхраните младостта си – 10 лесни начина
4.4 (87.83%) 46 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 13, 2015 11:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи