Как да се грижим за кожата на ръцете?

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 15:25

Как да се грижим за кожата на ръцете?

Акценти:

  • Кои кремове за ръце оказват благотворно въздействие върху кожата?
  • Какви правила трябва да спазваме при извършването на масаж на ръцете?
  • Винаги ли след измиването на ръцете трябва да нанасяме подходящ крем?

Свързани:

Едно от първите места, които се състаряват са вашите ръце. Годините безмилостно ги лишават от красота и финес. Женската ръка трябва да е мека, нежна с гладка и фина кожа и приятна на допир.

Кожата на ръцете е с много малко мастни жлези, а по китките въобще няма. Хидролитният слой е слабо изразен и за това трябва да се овлажняват редовно. Водата също нанася поражения, както и студа през зимата.

Домакините редовно забравят да предпазват ръцете си от тежката битова химия, слагайки най-просто ръкавици. Прекомерното киснене под вода също води ди неблагоприятен ефект. Резултатът е едни загрубели и изхабени ръце.

Редовната употреба на крем е правило, без което не можем да минем. Искаме ли мека и кадифена кожа трябват грижи! Винаги след като си измивате ръцете си слагайте крем. Прекомерното миене изсушава кожата и трябва да я хидратирате допълнително.

Ако сте в една по-напреднала възраст след 40 години, вниманието се увеличава още повече. Когато се приберете, първата ви работа трябва да е насочена към ръцете.

След като ги измиете с хладка вода (горещата и студена предизвикват напукване) ги подушете добре и ги намажете обилно.

Кремовете за ръце с цитрусови екстракти влияят благотворно. Те запазват естествената красота на кожата, като премахват пигментацията и се грижат за пукнатините по нея.

Залагайте на естествени съставки и етерични масла. Те хидратират и овлажняват кожата ви. Ало вера, масло от жужуба, масло от щий, авокадо, зехтин, масло от сладък бадем и редица други.

Ръцете се забелязват от всички. Тяхното състояние, независимо да ли са поддържани добре, или не говори за вас като човек. Отнасяйте се с внимание, а не с немарливост. Масажът им оказва положителни резултати.

Вечер преди лягане е подходящото време да поглезите ръцете си. Масажирайте ги с хидратиращ крем. Ще премахнете умората и напрежението. Това ще стимулира кръвообращението и регенерирането на клетките.

Има едно простичко правило за хубав масаж на ръцете. При кратък масаж се употребява повече сила, а по-дългият изисква по-нежно докосване. Първият вид е насочен към тонизиране, докато втория е подходящ при преумора. Той действа успокояващо.

Изборът от кремове за ръце е изключително богат. Компанията Faberlic е създала специално за вас продукти с натурални съставки и съобразени със сезона. Те деликатно се грижат за ръцете Ви, и ги оставят копринено нежни и гладки.

Не забравяйте, че ако искате красиви ръце трябва да внимавате със сапуна, който ползвате, честотата на миене на ръцете, препаратите в бита и разбира се слагайте ръкавици те са щит за ръцете Ви.

Как да се грижим за кожата на ръцете?
4.5 (89.62%) 52 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 15:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи