Как сами да се избавите от двойната брадичка

Мария
Написана от Мария юли 14, 2015 22:01

Как сами да се избавите от двойната брадичка

Акценти:

  • Двойна брадичка - премахване
  • Мускули на шията - тонус
  • Двойна брадичка - премахване

Свързани:

Двойната брадичка невинаги се появява само при хора в напреднала възраст. Дори на 25 или 30 години при наличие на определени предпоставки при човека е възможно да се появи.

За факторите за нейната поява се смятат нарушение на стойката, наднормено тегло или наследственост. И все пак тази грозна „торбичка“ не е доживотна присъда.

Съществуват много начини как да върнете красивата форма на лицето си и да се избавите от двойната брадичка със собствени сили. Всички методи са проверени с времето и са одобрени от съвременната медицина.

Кой е виновен?

За начало следва да узнаете каква е истинската причина за появата на подобен дефект. За да можете да се справите ефективно с появилата се кожна гънка и да предотвратите бъдещите рецидиви.

Много често двойна брадичка имат хората с наднормено тегло. И премахването на излишната мастна тъкан в областта на шията е възможно по хирургичен път. Но, както е известно, всяка операция е свързана с рискове.

Отслабването е значително по-безопасно и същевременно здравословно. Важно е и да изберете метод за плавно нормализиране на теглото, при който сваляте, например по 1-2 килограма седмично. Ако отслабването е прекалено бързо ще се появят големи участъци от провиснала кожа и двойната брадичка дори е възможно стане още по-голяма.

Неумението да се държи гърба изправен е още една причина за поява на втора брадичка. Всичко това е свързано с вредни навици, например прегърбване, спане на висока възглавница или четене в легнало положение.

Така мускулите на шията загубват тонус и увисват. За избавянето от проблема помага спазването на елементарни правила – държим гърба изправен, гледаме напред, спим на ортопедични приспособления.

По-трудно е, ако проблемът е свързан с наследственост. В този случай ще са необходими много усилия за справянето с двойната брадичка. И следва да се вземат мерки още при първите признаци на поява на кожната гънка.

Какво да правите?

Действията по отстраняването на двойната брадичка условно се делят на групи. Не е необходимо едновременното прилагане на всички съвети. Достатъчно е да изберете няколко от всяка група. Важно обаче да ги спазвате редовно и тогава ще постигнете дългосрочен ефект.

Упражнения

За подобряване на стойката на тялото можете да ходете с отворена дебела книга на главата. За тази цел вземате една по-тежка книга, слагате я на главата и се разхождате по стаята с нея по около 7 минути дневно.

За да укрепите мускулите на предната част на шията, е препоръчително да изпълнявате описаните по-долу упражнения по 15 минути дневно, без значение по кое време.

Например:

• Вземате молив в устата и във въздуха пишете каквото ви харесва;
• Произнасяте следните гласни силно – а, о, у, ъ;
• Както сте седнали на масата, сложете лактите върху нея, скръстете пръсти, поставете върху втората брадичка. След това отваряте устата, като същевременно се опитвате да преустановите този процес.
• С усилие притиснете върха на езика в кухината под него и след това небцето.
• Извадете езика и се опитайте да докоснете с него края на носа и при достигане на максимално напрежение, останете в това положение за около 10 секунди.

Важно!

Необходимо е да направите загрявка на вратните мускули, преди да се заемете с изпълнението на тези упражнения.

Как сами да се избавите от двойната брадичка
4.5 (89.23%) 26 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 14, 2015 22:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи