Как да се излекувате бързо от грип без лекарства?

Диана
Написана от Диана декември 14, 2015 12:29

Как да се излекувате бързо от грип без лекарства?

Акценти:

  • Грип - зимен сезон
  • Лекарства - непрепоръчителни
  • Универсални домашни лекове

Свързани:

Дори и да не сте от хората, които боледуват често, грипът, и най-вече зимният такъв, заедно с простудата и другите вируси, характерни за студения сезон, със сигурност, представляват потенциална опасност за вас и организма ви.

Хората в днешно време са склонни да подценяват до какви усложнения и опасности може да доведе едно просто подобно разболяване, ако не бъде третирано правилно и навреме. И затова често се случва да решат, че не могат да пренебрегнат работата си, ежедневните си задължения и т.н., защото имат главоболие, леко се вдигнали температура или пък кашлят от време на време и така не само да не прибегнат до подходящо лечение, но и да решат да изтезават организма си както обикновено, или както се казва: „да го изкарат на крак“.

Това обаче може да се окаже изключително опасно за здравето им и да доведе до страшно много по-сериозни, отколкото в повечето пъти са очаквали, проблеми.

Затова е важно, когато усетим и най-леките симптоми на отпадналост, умора и липса на сили, които са ни така добре познати, да си дадем нужната почивка и да се поглезим на топличко у дома, а не да пием някое произволно избрано обезболяващо и да се насилим да работи на пълна пара, както обикновено, защото нали знаете, не можем да си го позволим.

Защо лекарствата не са препоръчителни в ранните етапи на грипа?

Когато усетите първите признаци на вируса, не бързайте да тичате към кутията с лекарства или до най-близката аптека.

Всъщност, научно доказано е, че лекарствата в повечето случаи могат да усложнят работата на организма, отколкото да я улеснят.

Когато симптомите се забележат рано, когато те все още не са така силни, лечението и третирането им е много по-лесно, бързо и ефективно, затова лекарствата не само, че не са нужни, но не са и препоръчителни. Не бива да забравяме, че те все пак са създадени по химичен път, а организмът на човека е една невероятна машина, която има свойството да се самолекува и регенерира, ако й бъде предоставена възможността.

Натоварвайки организма ни с хапчета, ние помагайки на едно, е твърде вероятно да засегнем друго – лекарствата не винаги са най-доброто решение. Всъщност изследванията показват, че е най-добре да се стремим да ги избягваме при всеки възможен случай.

Как да се погрижим правилно за себе си?

Но как, ако не с лекарства? Нали ще се влошим, ако не помогнем на организма ни да се излекува? Нали лекарствата са за това?

За да може организмът ни да се справи с вируса, е необходимо единствено да засилим имунната си система и така да му дадем възможността да създаде антитела, които да атакуват вируса и да го унищожат.

За тази цел това, което трябва да направим е да си дадем почивка.

Почивката е универсалното лекарство, което не може да бъде заменено.

Всяко заболяване възниква в следствие на някакво нарушение в нормалната функция на имунната ни система. В повечето случаи, е много вероятно стресът да ни е дошъл в повече и да не сме могли да се справим с атакуващите ни вируси.

Затова е важно да намалим количеството кортизол в системата си – а именно чрез сън и почивка.

Количеството течности, което пием трябва да бъде максимално високо – топли, но в никакъв случаи горещи, чайове с много лимон, който е страхотен източник на витамин С, който пък от своя страна силно засилва имунната ни система. Също така, всякакви цитрусови плодове, са силно препоръчителни.

За да се възстановите оптимално бързо е важно да се погрижите за себе си – да си позволите да се поглезите и да прекарате необходимото време в леглото, за да можете после да се върнете с пълна сила на работа.

Как да се излекувате бързо от грип без лекарства?
4.7 (94.29%) 21 глас[а]

Диана
Написана от Диана декември 14, 2015 12:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи