Как да се научите да прощавате

Мария
Написана от Мария април 19, 2015 02:53

Как да се научите да прощавате

Акценти:

  • Обида - прощаване
  • Близък човек - обида
  • Начин за анализ на ситуацията

Свързани:

Общуването между хората – не е лесен процес, който не преминава без спорове и много често хората се обиждат едни на други. Човекът е така устроен, че той може да се обиди и да пренесе през целия си живот тази обида към този, който дори не заслужава неговото внимание.

Нерядко човек се обижда на другите, заради своите вътрешни проблеми, с които не може да се справи, пренасяйки отговорността за своята болка върху другите.

Но обидата е чувство, което разрушава отношенията между хората, нанасяйки вреда не само на този, който е обидил, но и на този, който се е обидил.

Ако желаете да се избавите от негативните емоции освободете място в своя живот за нови прекрасни събития и срещи и най-важното, за да запазите здравето си, е дошло времето да се научите да прощавате. И в тази връзка ви предлагаме няколко способа как да се научите да прощавате.

Как да се научите да прощавате обида?

За да простите по-лесно на човека, помислете какво го е тласнало към това да постъпи именно така, а не иначе и за какво точно ви е обидил. Възможно е той съвсем да не е желал това, просто заради своята чувствителност вие сте свикнали всичко да възприемате прекалено навътре.

Тъй като ако в мислите на този човек не е имало зъл умисъл и той не ви познава добре, а неговото възпитание го кара да желае само по-доброто, явно той не е мислил да ви обижда.

Неговият единствен проблем остават това, че не умее да се държи, както трябва и неговия егоизъм и безсърдечност, които не му дават възможност и да си помисли, че може да обиди някого.

Ако сте се обидили на подобен представител на човешкия род, то ограничете, доколкото е възможно, общуването с него и избягвайте срещите с него. Вместо да отделяте място в дълбините на душата си или определени пожелания по негов адрес.

Поработете върху себе си, за да повишите собствената си самооценка и да се научите да обичате себе си.

Животът е дълъг и ако вие започнете да се обиждате на необмислените постъпки на другите, които освен няколко неприятни минути не са ви създали никакви други проблеми, то вашият живот ще се превърне в борба с вятърни мелници.

Не трябва да се опитвате да въздействате върху поведението на хората, особено на тези, с които се срещате случайно или много рядко.

Защо трябва да си вгорчавате живота, като се обиждате на някого за това, че неудачно се е пошегувал във ваше присъствие, настъпил ви е или неучтиво се е отнесъл с вас.

Не хабете силите си, за да обсъждате моралните качества на такива хора. Опитвайте се да се отнасяте със срещите с тях като досадно недоразумение, за което не следва и да си припомняте.

Съвсем различно е, ако ви е обидил близък човек, на който сте имали доверие. В такива случаи е човек да анализира защо неговият близък е могъл да постъпи така, няма самият той вина за това и не е пропуснал той нещо.

В края на краищата, е възможно в неговия живот да са настъпили тежки времена и той бил да е принуден да постъпи така.

Как да се научите да прощавате
4.6 (92.29%) 70 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 19, 2015 02:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи