Как да се отучите да си хапете устните

Мария
Написана от Мария септември 8, 2015 14:26

Как да се отучите да си хапете устните

Акценти:

  • Овлажняване на устните - средства
  • Дихателна гимнастика - дълбоко вдишване
  • Позитивна вълна - ситуация в живота

Свързани:

Начините за справянето с този вреден навик, чийто произход е в детството, са множество. Важно е да откриете своя метод и да се настроите за успех.
Едва ли на някой е необходимо да се доказва, че хапането на устни е вредно и освен това изобщо не е красиво.

И е вредно не само за устните, но и за човека, който страда от това, тъй като грозният навик може съществено да намали неговите шансове за успех както сред противоположния пол, така и в кариерата.
Необходимо е задължителното справяне с този навик, а за да се постигне това човек е наложително да се отнесе към въпроса с цялата сериозност и да се настрои за победа над самия себе си.

Психолозите твърдят, че този проблем се корени на психологическа основа, а това означава, че изкоренявайки вредния навик да си хапе устните, човек с голяма степен на вероятност ще реши паралелно и по-сериозни проблеми, които вече са се сформирали.

Анализирайте ситуацията

Кога именно хапете устните си?

Когато нервничите, обмисляте някакъв въпрос, увлекли сте се в гледането на някакъв филм? Проследете себе си и се стремете да вземете ситуацията под контрол? Внушавайте си, че именно вие можете да се противопоставите на този глупав навик.

Вие сте длъжни много да желаете да победите в тази война, а вярата, както знаем, повдига и планини. Настройвайки се по този начин, направете следващата крачка – пробвайте един или няколко метода, които ще станат ваши съюзници и фактът, че те помагат на много хора с този проблем, ще ви мотивират допълнително.

А това означава, че задължително ще помогнат и на вас.

Използвайте средства за овлажняване на устните

Старайте се да не допускайте вашите устни да остават сухи и незащитени. Най-щадящият вариант декоративното червило за устни не е подходящо за всички.

На първо място този метод не е приемлив за мъже и деца, на второ място този козметичен продукт обикновено е доста приятен на вкус и на миризма и на повечето хора би им доставило удоволствие, ако си похапнат от него.

Вариант за всички е горчив балсам или хигиенно червило – когато няколко пъти изядете тази гадост и повече няма и да си помислите да си захапете устните.

Между впрочем това средство е отлична алтернатива на горчицата, с която са лекували вредния навик нашите баби. Но горчицата има сериозен недостатък – тя предизвиква дразнене при отхапаните до кръв устни, затова е по-добре да се обърнете към съвременните достижения на фармацевтиката.

Съвременният аналог е горчивото хигиенно червило – овлажнява устните, не щипе, а на вкус е отвратително като горчицата.

Учете се да успокоявате

Много хора хапят устните си в стресова ситуация, желателно е те да се научат навреме да се вземат в ръце и да не допускат чувствата и емоциите да вземат връх над разума.

Разбираемо е, че това невинаги ще се получи, но да се стремите към това не е необходимо. Направете дълбоко вдишване, задръжте дъха си за 5 секунди, бавно издишайте. Направете тази лесна и полезна дихателна гимнастика няколко пъти.

А докато я правите се постарайте да се настроите на позитивна вълна, спомнете си ситуация от живота ви, когато сте се чувствали в стихията си. Спомените за такива моменти придават увереност в себе си и философско спокойствие.

Как да се отучите да си хапете устните
4.5 (89.86%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 8, 2015 14:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи