Как да се погрижите за болните си близки в сезона на грипа и простудните заболявания, без и вие да се разболявате

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2015 23:53

Как да се погрижите за болните си близки в сезона на грипа и простудните заболявания, без и вие да се разболявате

Акценти:

  • Грижа на домакинството - простудни заболявания
  • Почивки - грипна епидемия
  • Чесън - редовна консумация

Свързани:

Бавно, но сигурно идва сезоните на неприятните остри респираторни заболявания.

Често провокирани от резките промени на температурите, студените ветрове, падането на обилни количества сняг за кратко и останалите метеорологични условия,  грипните епидемии се оказват много продължителни и изключително тежки – и то не само за заболелите, ами и за хората, около тях.

На всеки му се е случвало всички от него да са на легло, вследствие на някакъв вирус, а той да кръжи около тях и да се чуди как точно е все още на крака, кога ще го достигне и него тяхната съдба и какво ще прави тогава, когато всички са болни и няма кой за кого да се погрижи.

Превантивните мерки винаги са силно препоръчителни в подобни случаи – често здравият взима от по-слабите лекарства, изписани на болните му близки, за да предотврати развитието на грипа и в своя си организъм.

В подобен случай е важно да подсили имунната си система и непрекъснато да се грижи за нея. В много такива ситуации се случва здравият да е „наполовина-болен“, т.е. да изпитва по-леките симптоми на вируса, но да ги кара на крака – все пак кой иначе ще държи нещата под контрол.

Ако този „здрав“ човек се окажем ние и попаднем в ситуация, където трябва да се погрижим за всичко и всички, трябва да подходим изключително внимателно и да знаем с кое можем да се справим и с кое не, без да рискуваме и своето здраве допълнително.

В такива моменти ни се налага да поемем изцяло грижата за домакинството. И заедно с всичко това да се справяме със собствените ни задължения и да се грижим за болните вкъщи – това включва правенето на чайове, изстискването на фрешове, препечените филийки с обезмаслено сирене и много чесън и топлата пилешка супа, с която да подхраним организма.

Също така редовното измерване на телесната температура, консултациите с лекари, ежедневното посещение на аптеката, защото всеки ден изниква нещо ново.

С грипа често се появяват и усложнения, което го прави изключително опасен. Тези усложнения могат да се трансформират в по-сериозни заболявания като дори пневмония, поради която да се наложи влизане в болница.

За да предотвратим това да се случи, и на нас, и на близките ни, докато се грижим за тях и е стараем да не се заразим по всевъзможни начини е добре да спазваме следните правила:

1. Редовното хапване на чесън

Поне по една глава чесън трябва да бъде изядена на ден от нас, а от близките ни- даже по две, ако са по-малки особено. Чесънът е вълшебно средство за предпазване от разболяване, убиване на микробите и инфекциите и уникално нещо против грип, което може буквално да спаси някой наш близък или нас самите.

2. Чайовете с лимон

Поне по няколко чая на ден – колкото повече, толкова повече. И задължително след като се поохлади малко и е вече топъл, не горещ, прибавете лимон! Лимонът съдържа страшно много витамин С, който се бори успешно с всякакви болести, но ако го сложите в много горещата вода губи свойствата си.

Най-ефективни биват чайовете от коприва, тъй като пречистват кръвта и засилват имунната система, но е хубаво да се редуват и с други билки – всяка от тях спомага с по нещо за бързото оздравяване. И когатоправим чай на близките ни – задължително и на нас! Това ще ни помогне да се запазим здрави.

3. Намерете време да си почивате

Ясно е, че задълженията ви идват в повече, когато всички около вас са на легло, но трябва да намерите време и за себе си. Организмът се възстановява чрез сън – затова и болните трябва да спят и да си почиват непрекъснато. Не се лишавайте от сън – миенето на пода може да почака.

Как да се погрижите за болните си близки в сезона на грипа и простудните заболявания, без и вие да се разболявате
4.4 (88.79%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2015 23:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи