Как да се предпазите от неадекватни хора

Мария
Написана от Мария юли 31, 2015 09:41

Как да се предпазите от неадекватни хора

Акценти:

  • Лош пример - заразителен
  • Тираничен характер
  • Превъзпитание - недоловимо

Свързани:

За съжаление, всички ние се сблъскваме с хора, които се стремят да съсипят живота на другите.

Преподавателят от Станфорд внимателно проучил поведението на хората с характер на тирани и разказал за своите наблюдения в книга. В настоящата статия ще разгледаме няколко съвета от тази книга.

Тирани има навсякъде

Голям брой работни колективи, творчески екипи или просто представители на една или друга общност включват в себе си няколко души, които вгорчават животът на околните.

Същевременно мащабите на техните действия могат да станат катастрофални.

През 1997 година в Journal of Professional Nursing беше публикувано изследване, проведено в САЩ сред 130 медицински сестри.

Било установено, че в рамките на предходната година 90% от участничките били станали жертви на вербално насилие от страна на лекарите.

Средностатистическата медицинска сестра, взела участие в изследването, назовавала от 6 до 12 ситуации на оскърбителни агресивни забележки, пренебрежително или арогантно отношение.

Освен това, резултатите от изследване на 461 медицински сестри, проведено през 2003 година, публикувани в Orthopaedic Nursing, показали, че за последния месец 91% от участничките се сблъсквали със словесни оскърбления – определяни като жестоко отношение, нападки, унижение, дискредитиране, явно пренебрежение.

Най-често източник на грубо отношение били лекарите, но то изхождало също от пациенти и техните роднини, колеги и непосредствени началници.

Такова състояние на нещата не трябва да се оставя без внимание. В противен случай хората с поведение на тирани ще продължават да унижават другите.

Стойте по възможност по далеч от такива хора

Ако във вашето обкръжение има глуповат човек, стойте по възможност най-далече от него.

Това ще облекчи вашето положение и ще позволи да вземете контрол над ситуацията, тъй като в състояние на постоянен стрес е трудно осмислянето на ситуацията и вземането на правилни решения.

Медицинските сестри, които се намирали сред нагли и безсърдечни хирурзи, намирали начин да се укриват от тях в стаята за отдих.

Те търсели убежище в стаята за почивка на медицинския персонал, където било забранено на лекарите да влизат. Това била зоната на безопасност, където можело да си поговорят, да се пооплачат, да дадат и да получат емоционална подкрепа.

Напрежението, усещано от сестрите спадало секунди, след като те влизали в стаята за отдих.

Освен, че опазвате нервите като временно прекратявате общувате с глупави и тиранични хора, предпазвате себе си и от „олигофренна треска“.

Тъй като нашето поведение до голяма степен се определя от опита.

Затова, за да не стане лошият пример заразителен, стойте колкото е възможно по-далече от хората с поведение на тирани.

В случай че нападките не спират, е необходимо да вземете активни мерки, за да се предпазите от подобни девиантно поведение.

Можете да започнете с леко и почти недоловимо превъзпитание. Пробвайте спокойно да обясните на „мъчителя“ си, че не сте длъжни да слушате неговите агресивни нападки.

Примерът с Лупита Перес, шофьор на автобус от Лос Анджелис, демонстрира използването на тази тактика за общуване с разгневени пасажери.

Една пътничка започнала да му крещи: „Плащат ти да не правиш нищо! Вие не правите нищо, освен да въртите волана“.

На тази истерична жена Перес спокойно отвърнал – „Аз трябва да се грижа не само за вас и за останалите пътници в автобуса, но и да внимавам за неговото техническо състояние и за другите участници в движението.“

Как да се предпазите от неадекватни хора
4.5 (89.28%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 31, 2015 09:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи