Как да се състарим неусетно с 10 години

Мария
Написана от Мария август 27, 2018 23:14

Как да се състарим неусетно с 10 години

Акценти:

  • Акне - хормонален фон
  • Инфектиране - пъпки
  • Фолиева киселина - недостиг

Свързани:

Преждевременното стареене и желанието да изглеждат по-млади кара много да лягат под ножа на пластичните хирурзи. Защо кожата ни може да старее по-бързо, а ние да изглеждаме с 10 години по-стари от биологичната ни възраст?

Според официални данни във Великобритания около 50 000 души ежегодно се опитват да се избавят от бръчки и други възрастови изменения с помощта на пластична хирургия. Повечето от тях навремето са игнорирали няколко лесни начина, които позволяват съхранение на младостта на кожата.

Неправилно хранене, недостатъчна физическа активност, алкохол и тютюнопушене ни състаряват с 5-10 години. Повечето хора могат да забавят този процес само като променят начина си на живот. А със специални процедури подмладяването с 5 години за едно нощ стана реалност.

Много захар

Прекаляването с въглехидратите, съдържащи се в хляба, ориза, картофите, може да доведе до процес на гликация в кожата – загуба на сила и гъвкавост на колагеновите влакна. Така кожата става по-малко еластична и по-уязвима.

Високият индекс на телесната маса увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет, като понижава способността за борба с инфекциите, което също се отразява на кожата.

Алкохол

Спиртните напитки обезводняват кожата и тя пожълтява и съхне. Така че спазвайте допустимата норма – не повече от 2 чаши натурално вино дневно. При злоупотреба с алкохол кръвоносните съдове губят тонус, а вените става крехки.

Друга опасност на любителите на пиенето е хроничният дефицит на витамин А, който има важно значение за колагена. Някои видове алкохолни напитки действат по-неблагоприятно от други. Чаша „Маргарита” нанася на кожата двоен удар. Така че избягвайте сладки и солени коктейли.

Бирата съдържа антиоксиданти и важни витамини от група В, сред които ниацин и фолиева киселина, а червеното вино антиоксидантът ресвеатрол. Но не трябва да се забравя за нормата на употреба

Недоспиване

Недостигът на сън предизвиква краткосрочни проблеми в кожата – тъмни кръгове под очите и посърнала кожа.

Добрият 8-часов нощен сън е идеална противоотрова срещу стрес в ежедневието и запазва младостта на кожата. През деня кожните клетки се подлагат на въздействието на слънчеви лъчи, прах и изгорели газове.

Затова нощният отдих има решаващо значение в понижаване нивата на хормона на стреса и за възстановяване на кожните клетки.

Изцеждане

Не изцеждайте пъпките, това може да доведе до тяхното инфектиране. Поради непостоянния хормонален фон дори при 40-годишните жени може да се появи акне.

Но ако пъпките се изцеждат, това е предпоставка за суха кожа, докато травмираните ѝ участъци остават сиви и раздразнени. По-добре да изберем правилно средство за почистване и овлажняващ крем, като се възползваме от съветите на козметик.

Сън с грим на лицето

Примамливо е да си легнеш в леглото, без да почистиш козметиката от лицето си. Но все пак е най-добре да не се поддаваме на изкушението и да почистваме грима.

Причината е, че токсините от околната среда се натрупват в порите, а за една нощ могат да създадат немалко проблеми.

Много козметика едновременно

Използването на няколко козметични продукти едновременно увеличава риска от раздразнение и бързо стареене на кожата.

Слънце

Вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи е основната причина за стареене, те проникват и през стъкло. Затова е целесъобразно използването на слънцезащитни средства, дори и през лятото.

Как да се състарим неусетно с 10 години
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 27, 2018 23:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи