Как да се справим с подутите клепачи?

Диана
Написана от Диана декември 30, 2015 00:48

Как да се справим с подутите клепачи?

Акценти:

  • Причина - същност
  • Различни болести - различно лечение
  • Лоша хигиена - слаба имунна система

Свързани:

Подутите клепачи са изключително често срещан симптом при блефарит, различни видове алергия, прекаляване с храната при развита някаква непоносимост, конюнктивит, ечемик и куп още други болести, за чието съществуване е възможно дори да не подозирате. Резултатът обаче е налице – зачервени, подути или увиснали клепачи.

Как да се справим с подобен проблем? По-сериозни ли са нещата отколкото изглеждат и какво да правим ако те вече така и така изглеждат достатъчно сериозни?

И макар че нищо не може да замени консултацията със специалист е добре да вземем някакви бързи мерки, щом забележим подобна промяна в клепачите си.

Какво първо трябва да направим, за да облекчим проблема?

На първо място, най-важното е да открием къде се корени проблемът или с други думи, да намерим причината за него. Дали това е заболяване, което сме развили без сигурно дори да разберем или нещо, което сме направили на предишния ден, което да е могло и следователно да е, оказало подобен ефект върху здравето ни, невинаги е по силите ни да преценим сами, затова е препоръчително да се консултираме със специалист, както вече уточнихме в горните редове.

Но ако все пак нямаме тази възможност, но имаме някакви предположения е добре да предприемем мерки възможно най-бързо, според тези наши предположения, стига да сме сигурни, че няма да навредят по никакъв начин на здравето ни.

Какво представляват най-често срещаните болест и кои са най-ефективните методи за борба с тях?

1. Блефарит

Това е може би най-често срещаната причина за подути и зачервени клепачи. Наблюдава се още сърбеж и лющене на кожата. Клепачът се възпалява, зачервява и подува значително, така че в много от случаите ограничава зрението и функциите на засегнато око.

Бактериите са причината за неговата проява, затова е силно препоръчително да отделите повече време за почистването на клепачите и очите си, особено ако носите грим.

В никакъв случай не си позволявайте да си лягате и да заспите със спирала за очи, очна линия, молив за очи и др. подобни, защото силно засилвате възможността да се събудите на сутринта с подути очи. Топлите компреси с щадящи видове сапуни и шампоани, подходящи за бебешка кожа, също са от полза при такива случаи.

Това е най-разпространеният вид блефарит, но има и по-сериозни и по-тежки случаи, при които се налага дори лечение с антибиотици, така че ако имате съмнения, че вашият е такъв, прибегнете до по-сериозни мерки.

2. Ечемик

Ечемикът е заболяване, което отново се свързва с доброто поддържане на чистота около очите. Той почти не се различава от блефарита, но характерна за него е появата на гнойник.

Обърнете засилено внимание на имунната си система при случаи на ечемик, както и на поддържането на лична хигиена.

3. Пиелонефрит

Подуването на очите е един от най-характерните симптоми за пиелонефрита – инфекциозно заболяване, при което се увреждат бъбреците. В повечето случаи, причини за появата му са бактериите.

Тук сериозно внимание трябва да се обърне не само на клепачите – заболяването се лекува чрез антибиотици, а също така и е необходима специална диета и така наречен постелен режим.

Проблемите с очите и клепачите са предизвикани обаче най-често от недостатъчно добра лична хигиена и слаба имунна система. Това са едни от най-често засяганите органи и е задължително да им обърнем нужното внимание, преди да е станало прекалено късно!

Как да се справим с подутите клепачи?
4.5 (90.91%) 44 глас[а]

Диана
Написана от Диана декември 30, 2015 00:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи