Как успешно да се справите с косопада

Мария
Написана от Мария май 12, 2015 16:05

Как успешно да се справите с косопада

Акценти:

  • Сезонен косопад
  • Стрес - причина за целогодишен косопад
  • Недостиг на желязо в организма
  • Лосион против косопад

Свързани:

След всяко миене на косата или къпане или ресане вие с тревога забелязвате останалите по гребена косми. По бюрото ви в офиса лесно могат да бъдат видени останалите по него косъмчета, а през целия ден ви се налага да ги събирате от раменете и гърба си.

Позната ли ви е тази ситуация?

За да определите сериозен ли е вашият проблем можете да направите следния тест – преди да започнете да миете косата си, дръпнете напред един кичур от слепоочията или от областта на темето.

Ако в ръката ви останат повече от 5 косъма, в резултат на това, че само малко по-силно сте издърпали този кичур, то тогава проблемът с косопада при вас е сериозен.

Причините за това състояние могат да бъдат множество. Разбира се, най-точно те могат да бъдат установени от лекар-трихолог, който ще подбере за вас правилното лечение.

Причина №1 – Нарушение на хормоналния фон

При жените ускорен косопад се предизвиква от висока концентрация на мъжкия полов хормон тестостерон.

Обикновено това е свързано с началото на половия живот, с периода след бременността и с менопаузата. Причина за ускорен косопад могат да бъдат и поликистозните яйчници, заболявания на бъбреците, захарен диабет и ендокринни нарушения.

Какво следва да се предприемете?

Потърсете лекарска помощ и най-вероятно лекарят ще препоръча да ви бъде взета венозна кръв за изследване  на нейния състав и на хормоните. При правилно назначено лечение след 2-3 седмици проблемите с косопада би следвало да отзвучат.

Причина №2 – Недоимък на желязо в организма

От недостиг на ценния минерал повечето жени страдат в периода на менструалното кървене. До дефицит на желязо също водят много от модерните напоследък диети. Бледата кожа, анемия, слабост, сънливост, понижение на работоспособността – са сред основните признаци на недоимък на ценния минерал в организма.

Какво е препоръчително да предприемете?

Желателно е да промените хранителния си режим като включите в него повече съдържащи желязо храни като например черен дроб, месо, риба, каши от ечемик и овес, яйчен жълтък, ръжен хляб, фасул, прясно изцедени сокове, зеле и печени ябълки.

Причина №3 – стрес

Повечето от нас всеки ден подлагат своето тяло на нервно напрежение в работата, не успяват да се наспят добре, не им остава време да се нахранят по време на работа и поради това преяждат вечер.

Всички тези фактори се отразяват както на цялостното ни здравословно състояние, така и на това на косата. От постоянното напрягане на нервната система кръвоносните съдове на главата се свиват и в резултат на това са честите пристъпи на мигрена и поява на косопад.

Каква е важно да направите?

Постарайте се да се придържате към източната мъдрост: „Не се опитвай да промениш това, което с твоя помощ не трябва да се променя“. Старайте се по-малко да изживявате това, което ви се случва.

Понякога е най-добре да оставите всичко на самотек и да заемете позиция на очакване и най-вероятно ще забележите, че проблемът от само себе си ще отзвучи.

Бърз начин за снемане на нервното напрежение е да затворите очи, отпуснете всички мускули, с показалеца си докоснете трапчинките на горната си устна и масажирайте 15-20 пъти в посока обратна на часовниковата стрелка.

Причина №4 – сезонен косопад

Причината за засиления косопад през междинните сезони – пролет и есен, не е добре изяснена. Повечето учени предполагат, че през пролетта косата започва да капе по-бързо, поради недостигът на важни витамини и хранителни вещества в организма.

Какво е важно да направите?

Използвайте енергизиращият лосион против косопад Energizing hair Loss Prevention от дистрибутора на качествена професионална козметика с произход от Италия – Cosmetic line.

Лосионът съдържа екстракт от плодовете на Сао Палмето /способства за преустановяване на сезонния косопад/, бяла лупина /подобрява снабдяването на скалпа с хранителни вещества/и котешка стъпка, действаща успокояващо за кожата на главата.

За овладяване на косопада от какъвто и да е произход можете да използвате другите качествени продукти против косопад, произведени в Италия и предоставени от Козметик Лайн.

Как успешно да се справите с косопада
4.5 (90.87%) 46 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 12, 2015 16:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи