Как да се влюбим отново

Калина
Написана от Калина август 5, 2015 23:57

Как да се влюбим отново

Акценти:

  • Как да заздравим връзката си?
  • Как да се влюбим отново?
  • Какво да направим, за да съхраним връзката си?

Свързани:

Има много добри страни в една дългосрочна и пълноценна връзка. Изследванията показват, че щастливите двойки имат по-добро здраве и общо благосъстояние, отколкото техните единични или разведени връстници. В крайна сметка един любящ партньор може да предложи общуване, комфорт, физическа и емоционална подкрепа, когато имате нужда.

Но след години съвместен живот е напълно нормално да се почувствате по-скоро като съквартирант, отколкото като половинка. С течение на времето може да се отчуждите, независимо дали причината се дължи на работата, децата или просто искрата между вас е угаснала. Ако сте изпаднали в рутина, експерти предлагат да приложите 20 начина, които ще ви помогнат отново да откриете пътя си един към друг.

Докосвайте се по-често

Уенди Уолш е клиничен психолог и основателка на „AskALoveGuru. com“ (сайт, в който клиентите могат да потърсят помощ от терапевт). Според Уолш „Хората, които отдавна са заедно не се докосват достатъчно, а допира на друго тяло води до прилив на мозъчни химикали, които помагат да се повиши желанието за интимен контакт.“

„Помислете колко често вие и вашият партньор се докосвате през деня. Ако си разменяте една бърза целувка преди или след работа положете повече усилия“, казва Уолш. Тя цитира изследване, в което участниците се прегръщат в продължение на 20 секунди. Резултатите показват, че това води до значително отделяне на окситоцин.

Според нея: „Повечето семейни двойки се прегръщат в продължение на 3 секунди. Аз съветвам клиентите си да увеличат прегръдките и продължителността им от два до три пъти на ден. Колкото и странно да звучи те променят вашата биохимия и това ще ви накара по-често да търсите близостта на партньора си.“

Спете близо един до друг

Причината отново е прилив на химикали в мозъка, което е резултат от физически контакт.  Независимо дали заспивате прегърнати, или само докосвате пръстите на краката си, това ще подобри взаимоотношенията ви.

През 2014 г., по време на „Международния фестивал на науката в Единбург“ е представено проучване, според което двойките, които спят по-близо един до друг имат по-добри отношения. „Разбира се, ние не можем да твърдим със сигурност, че причината за по-голяма сплотеност се дължи на докосването, когато спите, но защо просто не опитате да се доближите и ще видим дали това помага?“, казва Уолш.

Намалете употребата на електронни устройства, когато сте в спалнята

„Ако сте въвели технологиите в семейната ви спалня сега е моментът да се отървете от тях“, казва Уолш. „Нищо не убива комуникацията по-бързо, отколкото употребата на мобилни телефони. Независимо дали се приготвяте за лягане, или вечеряте оставете мобилните си телефони.“

През 2014 г. в Университета „Бригъм Йънг“ е направено проучване, в което участват хетеросексуални жени. Около 70% от тях смятат, че смартфоните и останалите електронни устройства пречат на интимните контакти.

Уолш препоръчва да поговорите с партньора си и заедно да решите дали трябва да премахнете поне временно електронните устройства от спалнята и трапезарията си. „Ако липсва взаимно съгласие няма да получите вниманието, от което се нуждаете. В случай че решите да приложите този метод, подходът към половинката ви е от изключително значение. Не взимайте самостоятелно това решение, понеже може да доведе до раздразнение и дори отчуждение.“

Как да се влюбим отново
4.6 (92%) 20 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 5, 2015 23:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи