Как да укрепим връзката си в труден момент

Калина
Написана от Калина май 6, 2015 20:04

Как да укрепим връзката си в труден момент

Акценти:

  • Как да запазим връзката си в труден момент?
  • Как да подобрим отношенията в една връзка?
  • Кака да подобрим емоционалното си състояние по време на трудна връзка?

Свързани:

Животът ни поднася различни изненади и допускаме всякакви хора в него, което в един момент може да се окаже голям проблем.

Често пъти общуваме или живеем с хора, които се превръщат в източник на емоционална отрова. Грешки и грешни избори има във всяка връзка. Но когато някой непрекъснато отказва да поеме отговорност за действията си, връзката може да се превърне в опустошителна.

Ако извинението никога не идва, това е сигурен знак, че трябва да намерите друг източник на положителни емоции. Няма как да принудим хората да се променят, но можем да им дадем личен пример и да им покажем как сами да изберат пътя към промяната.

Забравете за проблемите и негативните мисли. Съсредоточете се върху красивите неща, които ви предлага светът и канализирайте енергията към себе си. Всичко започва от нас, само ние може да премахнем натрупаната емоционална отрова. Следвайте тези пет стъпки:

Не се страхувайте да се отдадете на емоциите

Всеки човек има моменти, в които сърцето жадува за почивка от поредното разочарование. Въпреки че може да се окаже изключително болезнено, няма как да притъпим чувствата си.

Трябва да си определите пространство, в което да останете известно време сами, отдайте се на чувствата си и продължете напред.

Независимо дали пишете, рисувате или просто плачете, намерете своя начин да се справите с болката си и никога не се страхувайте да изпитате чувства.

Откажете се от емоционалната отрова

Вие със сигурност сте по-силни, отколкото предполагате, но за да се убедите сами в това, когато изпаднете в труден момент, повтаряйте си, че това е просто отрицателна енергия, която всеки момент ще премине през вас и запазете оптимизма си.

Стойте далеч от хората, които са източници на емоционална отрова, макар че понякога не можем просто „да изхвърлим“ някого от живота си. За щастие, разстоянието винаги помага. Прекарвайте по-малко време с хора, които ви влияят зле.

Фокусирайте се върху хората, които винаги са до вас

Твърде често се фокусираме върху негативните неща, вместо да се радваме на красивото в живота ни. Без значение колко лоши неща се случват, вие със сигурност ще имате поне един или двама близки, на които винаги да може да разчитате.

Не подценявайте хората, които винаги са до вас и им отделяйте повече време. Изпратете им благодарствена картичка, поканете ги на обяд или просто ги прегърнете.

Запазете самообладание

Понякога колкото и да се изкушавате да поставите някой на мястото му, не го правете. Хората, които постоянно ви разочароват, често са зациклили в състояние на вътрешна борба със собствената си емоционална отрова. Вярвайте, че с доброта може да промените всичко.

Въпреки че много често е изключително трудно да проявим търпение и да бъдем вежливи в напрегната среда, опитайте се да дадете всичко от себе си, за да запазите самообладание.

Понякога дори малък жест от ваша страна може да предизвика усмивка и върху най-мрачното лице, например, ако задържите вратата за човека след вас, ако почерпите колега с кафе или направите комплимент. Без значение как ще постъпите, отнесете ли се добре с някого, на първо място вие ще се почувствате по-добре.

 

Как да укрепим връзката си в труден момент
4.5 (89.6%) 25 глас[а]

Калина
Написана от Калина май 6, 2015 20:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи