Как и защо трябва да бъдем уверени и със самочувствие?

Диана
Написана от Диана март 8, 2016 08:47

Как и защо трябва да бъдем уверени и със самочувствие?

Да имаш увереност и самочувствие са някои от нещата, които несъмнено те правят не само много по-привлекателен и лъчезарен човек, но и много по-влиятелен. Това са качества, които привличат хората като магнит и никога не са излишни, стига да имат покритие.

В наши дни обаче, много от хората се затрудняват да излъчват това от себе си, което следователно им пречи изключително много в ежедневието и като цяло, в живота.

Защо хората харесват уверените хора и хората със самочувствие?

Хората харесват именно тези хора, защото им се иска да развият точно тези качества в себе си.

Тези, които лъхат увереност и самочувствие, показват че знаят какво правят, какво искат и че се борят, за да го достигнат и следователно ще успеят да го достигнат.

Увереността и самочувствието са едни от ключовите думи, що се отнася до успех и пробив, въпреки че много от нас са свикнали да ги подценяват и да не ги развиват в себе си. Но заложени в нас самите, всички ги притежаваме, просто ги изявяваме в коренно различни степени, което от своя страна повлиява или позитивно или негативно на нашия собствен живот.

А увереността и самочувствието са привлекателни за другите, защото хората всъщност обичат да бъдат водени. И най-вече обичат да бъдат водени от хора, които знаят какво правят, а не се реят безцелно из небесата.

Защото имат вярата, че ако са зад тях или с тях, ще постигнат това, което се стремят да постигнат и тези хора, зад които са застанали. А на тези хора, точно защото са уверени и със самочувствие им личи, че наистина ще постигнат целите си.

А кой не иска да постигне целите си?

Освен това, обичаме да бъдем водени, защото свободата е еднозначна на отговорност. А хората, често, мразим да поемаме отговорност, защото ни е страх дали няма да бъдем съдени за действията ни.

Много по-лесно ни е да обвиним някой друг при евентуален неуспех, заедно с маса тълпа, отколкото да бъдем обвинявани от маса тълпа сами.

Как да говорим с повече увереност и самочувствие?

На първо място, трябва да сме сигурни, че искаме да поведем. Че можем да понесем да бъдем обвинявани за нещата, които казваме и които правим. Че грешките ще си бъдат наши и ние ще си носим пълните последствия от тях.

И трябва да не се страхуваме от това, защото грешки така и така ще има и е много по-добре да знаем, че ние сме искали да направим дадена грешка, отколкото че сме били подведени от чужд човек.

Правете нещата, в които сте добри. Развивайте качествата си – това самочувствие трябва да има покритие, което трябва да си личи за всички около вас, а не само вие да си го виждате.

Осъзнайте слабите си страни. Опитайте се да ги преодолеете, но не се вкопчвайте в тях.

Съсредоточете се върху изграждането на силните и имайте в предвид слабите си, когато взимате важно решение, но не им отдавайте прекалено много мислене, време и внимание.

Определете какво искате да постигнете. Няма как да го постигнете, ако не знаете какво е.

Определете каква цена сте готови да платите, за да го постигнете.

Как и защо трябва да бъдем уверени и със самочувствие?
4.6 (91.43%) 28 глас[а]

Диана
Написана от Диана март 8, 2016 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи