Как мечтите за идеалната работа пречат да намерим предназначението си

Мария
Написана от Мария август 24, 2016 18:37

Как мечтите за идеалната работа пречат да намерим предназначението си

Акценти:

  • Работа - мечти
  • Удоволствие - пречки
  • Предназначение - разкриване

Свързани:

Да следваш мечтите си, да намериш работа, която да бъде твоята страст, – това звучи красиво, но на практика може да ви попречи да намерите своето предназначение. Как да не изпуснем своята работа, обърквайки се в мечтите?
Много хора в мечтите си се стремят, към която няма никакъв смисъл. Например, някои желаят да напишат книга. Да кажем, че всеки втори има мегаидея за бестселър.

Нито един такъв писател няма да пусне книга, и дори няма да я допише, така се случва най-често. Те не се интересуват, колко думи трябва да пишат седмично, за да завършат книгата до определения срок, не ги вълнува къде се намира издателството, не правят планове.

На първо време такъв човек се въодушевява от идеите си и, възможно от мислите за известността и започва да пише. Но най-често това продължава дълго.

Идеята много бързо изчерпва себе си, и човек остава с 2-3 глави, и чувство за обида и разочарование. „Как пък стана така, следвах мечтата си, а в крайна сметка нищо не се получи?

Хората не знаят какво всъщност обичат

Съветвайки човек да прави това, което обича, вие му оказвате мечешка услуга. Защото хората трудно разбират, или обичат ли наистина тази работа или само нейният образ, живеещ в тяхната глава и обгърнат от романтичен ореол.

Представете си млад човек с нисък коефициент на интелигентност и голямо желание да стане лекар. Най-вероятно, дори и няма да успее да влезе в медицински университет.

Като не издържи изпитите, нестаналият лекар ще страда, заради това, че не е могъл да се реализира в своята сфера, всъщност, това, което е смятал за свое предназначение.

Когато обмисляте, с какво бихте искали да се занимавате, виждате само проекция на работата в своите мисли, а не самата работа.

За да разберете, дали наистина е подходяща за вас, е необходимо за известно време да се потопите в тази сфера на дейност, да станете активен участник в работните събития.

Може да настоявате, колкото искате, че имате несъмнен талант и сте решили да напишете бестселър, но докато не го завършите и не го издадете, не можете да знаете това със сигурност.

Има работа, която трябва да се върши

Ако всеки прави това, което, както му изглежда, обича, обществото ще престане да функционира. Има професии, които изглеждат на хората като по-леки и творчески – писател, сценарист, актьор.

Но обществото не може да съществува без хора от най-обикновени професии – продавачи, докери, извозващите отпадъци… Означава ли това, че избиращите професията си по навик, а не по зова на сърцето погубват живота си, който би могъл да пълен със страст и творчество? Съвсем не.

Не е важно с какво се занимавате, а какво мислите за това.

Намерете работа, която ви се получава. Не е задължително да изпитвате възторг, най-важното е да не ви мъчително скучно или лошо.

За да станете майстор и да заобичате това, което правите, е необходимо на първо място да помислите не за собственото си удоволствие, известността и парите, а за това какво можете да създадете и предложите на другите.

Това, което отдавате на другите хора – това е част от вашето предназначение. Може би, избраната работа няма да заглуши егото ви, но всеки ден с удоволствие ще ходите на работа, ще чувствате, че сте нужни на света.

Как мечтите за идеалната работа пречат да намерим предназначението си
4.6 (91.27%) 71 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 24, 2016 18:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи