Как обикновеният човек може да промени света

Мария
Написана от Мария юни 26, 2015 07:33

Как обикновеният човек може да промени света

Можем да променим света с 25 долара в джоба? Адам Браун показал със свой личен пример как това е възможно да се направи. Ако вие имате голяма мечта и вие сте готови да направите света едно по-добро място за живеене, то на вас ще ви допаднат съветите от книгата „Молив на надеждата“.

Бихте ли могли да се откажете от всичко, за да направите света по-малко по-добър? Колко далеч сте готови да отидете за постигането на поставената от вас цел? Адам Браун е типичен представител на напредналата класа в Ню Йорк, който пожертвал престижната си работа и безгрижното бъдеще, за да помогне на други хора.

Първото, което той направил – отказал се от своята зона на комфорт. Адам пожелал да види света такъв, какъвто всъщност е. Именно поради той се отправил на пътешествие, което повлияло на целия негов живот.

По време на пътешествието си из Югоизточна Азия Адам Браун срещнал по пътя много деца от бедни семейства, които нямали възможности да им осигурят образование. Общуването с тези деца напълно променило неговия светоглед – Адам се върнал у дома с твърдото намерение да открие собствена благотворителна организация.

Но малко хора имат желание да направят нещо велико. Те трябва да подкрепят своите намерения с действия, а далеч не всички се осмеляват на такива. Въпреки това невинаги външните условия способстват на нашите желания. Но това не трябва да ви спира да вървите по пътя към вашата цел.

В своя джоб Браун имал само 25 долара, които той сложил на сметка в банка като начален капитал. Какво ли би могла да промени толкова незначителна сума? Но именно тази постъпка се превърнала в отправна точка в новия живот на Адам.

Месец след това той организирал благотворителна вечеря, на която той успял да събере 8 хиляди долара. След първия си успех Браун провел още няколко мероприятия, след половин година открил училище „Молив на надеждата“ в Лаос.

Но Браун не се спрял с това. За да продължи своя път той напуснал окончателно работа и се ангажирал напълно с новия си проект. И резултатът надминал и най-смелите очаквания.

Към момента на написване на книгата „Молив на надеждата“ били открити повече от 200 училища, организирани били над 15 милиона учебни часове и на всеки 90 часа се откривало ново училище.

Към края на 2015 година по целия свят ще бъдат открити 500 училища „Моливи на надеждата“ и Адам ще продължи да превръща своята мечта в реалност.

Готови ли сте и вие на такава стъпка?

3-те правила на Адам Браун

Не гледайте околните

Защо трябва да бъдем като останалите? Първият въпрос, който сте длъжни да си зададете. За да направите нещо действително изключително, ще е необходимо да се отървете от стереотипното мислене и да се подготвите за пътя, който ви предстои да изминете.

Няма да ви разбират и ще спорят с вас, но именно вашата индивидуалност ще ви помогне да превърнете мечтата си в реалност. Ще ви осъждат, ще ви натрапват мнението си, но ще трябва да се справите с това. Тъй като вие силно желаете да направите света едно по-добро място за живеене.

Повярвайте в своята мечта

Дори и твърде смелата идея може да се превърне в реалност, ако повярвате в нея.

Действайте

Започнете с това тема на ежедневните ви разговори да стане не настоящия ви живот, а този, който желаете да създадете.

Как обикновеният човек може да промени света
4.6 (91.85%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 26, 2015 07:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи