Как очите издават сексуалната ориентация

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 22:26

Как очите издават сексуалната ориентация

Акценти:

  • Роля - поглед
  • Мъже и жени - различия
  • Разширяване на зениците - причини

Свързани:

В наше време все повече и повече хора са с нетрадиционна сексуална ориентация.

Обществото, в по-голямата си част, отдавна се е освободило от всички стереотипи свързани с хората, привлечени от същия пол, на който принадлежат и в някои държави така наречените еднополови бракове са дори узаконени.

Освен ако самият представител на „различните“ не ни каже или подскаже с поведението си, няма как да разберем сексуалната му ориентация.

Или поне това е, в което хората досега са вярвали. Но науката се развива и сега това не е единствения начин да „познаем“ човека срещу нас.

Проведено е изследване, вследствие на което учените успяват да открият връзка между сексуалната ориентация и погледа на човека.

В какво се изразява тази връзка обаче и как да я използваме?

Какви промени настъпват в очите на човека, по които можем да открием към кой пол е привлечен?

Науката успява да докаже, че когато човекът се възбужда сексуално или е силно привлечен от някого зениците му се разширяват и понякога погледът дори леко потъмнява.

Този факт е вследствие на проведен експеримент, когато на група хора биват показани различни еротични изображения.

Тогава несъзнателно очите на хората сякаш се отварят повече и следователно и погледът се променя, като става още по-съсредоточен.

Според американския психолог Рич Савин-Уилямс от университета „Корнел“, ситуиран в Итака, Ню Йорк, се наблюдава този ефект когато хората погледнат към представител на пола, към който са привлечени.

Тоест зениците на човека с обикновена сексуална ориентация се разширяват, когато погледът му попадне върху човек, който му харесва от срещуположния пол, а тези на човека с нетрадиционна сексуална ориентация, когато той бива привлечен от представител на същия пол.

Според Рич да наблюдаваме очите на човека, чиято сексуална ориентация искаме да разберем е сигурен начин да придобием желаната информация.

Защо настъпва разширяване на зениците?

                Разширяването на зениците е реакция, предизвикана от автоматичната нервна система – тоест тя се случва абсолютно несъзнателно и много рядко се срещат хора, които могат да я контролират.

Тя често върви с други процеси – увеличаване на пулса, учестяване на дишането и приток на кръв към половите органи на мъжа или жената.

Какви различия има при мъжа и жената?

Рич Савин-Уилямс провежда експеримент, в който на група хора биват показани видеота на други хора, които мастурбират и открива, че докато зениците на мъжете с нормална сексуална ориентация се разширяват само докато гледат жени, които се самозадоволяват и тези на мъже с нетрадиционна – само докато гледат собствения си пол, то зениците на жените, привлечени от срещуположния пол се променят при образите и на мъже, и на жени.

Дамите, привлечени от своя пол, обаче се възбуждат само докато гледат мастурбиращите жени, не и мъже.

                Какво означава това?

Че нормалните момичета са и бисексуални – не е задължително. Науката все още не е открила сигурно обяснение защо това се случва.

  Любопитно: Ролята на погледа в миналото

Разширените зеници са смятани за изключително атрактивни още през далечния 16-ти век. Тогава е съществувала модата жените да си капват капки в очите от беладона – изключително отровно растение, което държало зениците широко отворени и така придавало невероятно сексуално излъчване на нежната половина на населението.

Този процес е бил изключително болезнен, поради силната отрова, съдържаща се в беладоната.

 

Как очите издават сексуалната ориентация
4.5 (89.38%) 32 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 22:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи