„Как отслабнах с удоволствие“ – от личен опит

Мария
Написана от Мария април 4, 2016 22:50

„Как отслабнах с удоволствие“ – от личен опит

Акценти:

  • Отслабване - приятно
  • Пробни тренировки - важни
  • Спорт - единствен вид

Свързани:

Когато свалила 17 килограма британката Емили Рокчестър, пуснала обява за продажба на любимото си палто и съвсем искрено написала, че го продава, защото е отслабнала и не може да носи тази прекрасна дреха.

Тогава я залели съобщения от рода – „Палтото не ми трябва, аз също смятам да отслабна, ако обичаш, сподели своя опит“. И тя го направила.

Зациклянето върху отслабването е неправилно

Сега британката е на 39 години, ръстът ѝ 165 см, а теглото 67 килограма, но изглежда и се чувства хармонично.

Признава, че винаги е била пълничка – почти винаги е тежала около 80 килограма, и поне 5 винаги се е опитвала да свали.
И се получавало – приблизително месец диети и пилатес и други упражнения. Но по време на диетата се чувствала отвратително.

Резултатът не я радвал, защото мозъкът ѝ като омагьосан повтарял „заповедите на отслабващия“ – не яж вечер, вземи си кутия с ябълка, морков и целина за междинно хранене, не слагай захар в чая и така нататък.

Но тя не можела да се съсредоточи върху наистина интересното за нея.

Най-важното се оказало удоволствието

Помогнала ѝ среща с колежка, когото не била виждала от близо година и която през това време станала доста стройна. На въпросът „Как?“ – тя отговорила, че била очарована от фламенкото и керамиката.

С танците е ясно, но защо пък с керамика?

Повечето хора подхождат неправилно, като пожелават да отслабнат, очаквайки удоволствие от резултата. Но ги мъчи това, че удоволствието е в много далечна перспектива. А храната – удоволствие тук и сега. Човек трябва да си намери други удоволствия „тук и сега“.

И тогава Емили обещала на колежката си, че ще опита и в продължение на година да прави нещо, което е искала отдавна. А това успокоява, дава удовлетворение, помага на човек да приеме себе си. И отслабването идва от само себе си.

Как сработило това?

Емили си намерила интересно занимание, което изисква време и усилия, и не е свързано с храната и задължително ѝ доставяло удоволствие.

За нея това станали курсовете по китайски, с която отдавна искала да се захване, но до тогава все си намирала оправдания – след работа, уморена…

От първи септември тя се записала на курса и платила първоначално за 4 месеца напред. Уроците били 3 пъти седмично вечер, от 19 до 22 часа.

Преди да тръгне за тях – приблизително към 6 вечерта, вечеряла, като работела от дома. Когато се връщала около 23 часа – най-често ѝ се искало само да спи. А пък преди винаги се хранила през нощта, в противен случай нощта ѝ се струвала някак празна.

Тежко ѝ било, но невероятно интересно – успехи, нови хора, ново аз. И не е същото, като да си купиш карта за фитнес, да отидеш 2 пъти и да зарежеш всичко. Става въпрос за занимание, което носи удоволствие.

Емили си намерила още едно приятно занимание и това е плуването. Това е единственият вид спорт, който според нея, и подхождал.

Когато пробвала другите видове спорт, тя се старала да полага усилия, а плуването за нея – било радост. Сега е пълно с безплатни пробни тренировки – от йога и скачане на батут до стрип-пластика – човек може да си намери нещо, което харесва да прави.

„Как отслабнах с удоволствие“ – от личен опит
4.5 (89.49%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 4, 2016 22:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи