Как растителните масла побеждават целулита

Мария
Написана от Мария септември 19, 2015 15:59

Как растителните масла побеждават целулита

Акценти:

  • Растителни масла - целулит
  • Портокалова кожа - клизми
  • Разтривки с мед - ефект

Свързани:

Основната причина за появата на портокалова кожа съвсем не е наследствеността, възрастта или наднорменото тегло. Неестетично изглеждащите вдлъбнатини по кожата на бедрата се появяват в резултат на излишък от токсини. За избавянето от тях е необходимо прочистване на организма.

До 85% от хранителните продукти в магазина съдържат различни химически добавки – консерванти, оцветители, генетично модифицирани белтъци и т.н. Определена част от тези съединения са разтворими във вода и поради това се извеждат от организма.

Но съществуват и хидрофобни токсини – вещества с лепкав смолист произход, които не е възможно да бъдат разтворени и отстранени от организма чрез отделителната и храносмилателната система.

Не желаейки да рискува да усвоява неизвестни за него съединения, той свързва хидрофобните метаболити с мастната тъкан и ги „складира“ по тези места, които са най-предразположени към натрупването на мазнини – по корема и бедрата. Външно това се проявява във вид на целулит.

Гладуването не помага

За борбата с хидрофобните токсини обичайните методи за отслабване не са подходящи. Тези токсини не се разтварят във вода, както бе посочено по-горе, а това означава и с хидроколонтерапия не е възможно да бъдат отстранени от организма.

Ограниченията на калорийния прием също не способства за изхвърлянето от тялото на хидрофобните метаболитни вещества – по време на „постните“ дни токсините се освобождават в кръвта, предизвиквайки главоболие и обща слабост.

И когато се нахраним обилно и токсините отново се завръщат по своите „запазени“ места. За да излезем от този омагьосан кръг, е необходимо балансиране на храненето и прочистване на организма.

Растителните масла изтеглят токсините

Ако се храните рационално в съответствие със своят тип структура на тялото, нови хидрофобни токсини ще престанат да се образуват. Но на първо място е необходимо избавянето от вече натрупаните. Особеността на хидрофобните метаболитните вещества е, че те се разтварят в масло.

За тази цел в аюрведа се използва вътрешно и външно омасляване. За очистване на организма отвътре се провежда курс с маслени клизми – техният състав се подбира единствено от специалист.

Това се дължи на факта, че маслото не се усвоява в дебелото черво – затова то буквално „изтегля“ хидрофобните токсини от тъканите. Още един способ за вътрешно очистване, който е достъпен и в домашни условия – прием на така нареченото масло гхи.

Всъщност това представлява загрято краве масло – сложете 1 килограм от него в тенджера и нагрейте на бавен огън, докато кипне. По време на завирането маслото образува пяна, която е необходимо да се отстрани и да се изхвърли.

Когато образуването на пяна спре, а маслото стане златисто и прозрачно – след 30-40 минути, го прецедете през марля. Съхранявайте маслото в хладилник. Можете да го добавяте към храната – супи, каши или да го ядете в чист вид. Маслото гхи няма противопоказания. Също за универсални се считат царевичното и бадемовото масло, а също и зехтинът.

Външното омасляване представлява масаж със специално подбрана за конкретния пациент композиция от масла. Средно за 1 сеанс тялото поема 100 мл масло, което разгражда токсините и способства за тяхното отстраняване.

Разтривки с мед

Ефективно средство за повишаване на еластичността на кожата е меденият антицелулитен масаж, който очиства порите, подобрява обмяната на веществата в подкожната мастна тъкан, способства за подобряване на микроциркулацията на лимфната течност.

Как растителните масла побеждават целулита
4.6 (92.92%) 65 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 19, 2015 15:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи