Как разваляме здравите зъби с пастата за зъби

Мария
Написана от Мария март 10, 2016 16:11

Как разваляме здравите зъби с пастата за зъби

Акценти:

  • Пасти за зъби - терапевтични
  • Зъби - разваляне
  • Устна кухина - заболявания

Свързани:

Ако си купувате хигиенно средство за устната кухина на око е възможно да причините вреда на здравето си. Два пъти дневно ние вкарваме в устата си химически вещества, малки количества, от които попадат в стомашно-чревния тракт.

Още по-явно паста влияе на състоянието на зъбите, често водейки до неочакван резултат. Нека обърнем внимание на „техническите характеристики“ – физически и химически свойства на различните видове пасти за зъби.

Лечебни – могат да маскират заболявания

Вероятно почти всички ние сме гледали рекламите за кървящите венци, и някои от нас бързат да си купят лечебна паста, за да не се сблъскат и те с този проблем.

Без всякакви показания, без консултация със зъболекар. Самолечението на устната кухина е също вредно, както и всяко друго.

В състава на пастите за зъби, предназначени за лечение на венците и на пародонта, присъстват антисептични, дъбилни, стягащи вещества, витамини, пептиди.

Тези компоненти помагат за възстановяване на нормалното състояние на меките тъкани и за предотвратяване загубата на зъби. В някои пасти се добавят и силни антисептици, които не трябва да се употребяват повече от 2 седмици.

Ако се злоупотребява с подобни средства, организмът ще отвикне само да се бори с микробите. Така че с профилактична цел няма смисъл да се използват терапевтични пасти за зъби.

Ако сте убедени, че венците ви са болни? Да си поставяте сами диагноза е също нещо опасно, тъй като кръвта по четката за зъби може да сигнализира за алергия, хормонално заболяване, отслабване на имунитета, новообразувания в устната кухина, някои инфекциозни заболявания и други здравословни проблеми.

И лечението на пародонтозата, гингивита не трябва да се провежда само с пасти за зъби, макар и използването им значително да увеличава успеха.

Ако имате някакви подозрения относно това, че сте развили някакви заболявания в устната кухина, е най-добре да си запишете час при зъболекар, и в случай че наистина имате някакво парадонтално заболяване той да ви препоръча паста за зъби.

В противен случай можете да си закупите паста, която се рекламира като средство срещу възпаление на венците, а всъщност само да облекчава симптомите, тоест това не е истинска лечебна паста.

В този случай болката и кръвта след миенето на зъбите ще отшумят с течение на времето, но причината за възпалението ще остане. Тогава е възможно заболяването да премине без явни проявления в стадий, в който зъбите да почнат да падат сами.

Специални – могат да изтънят емайла

Не лекуват в пълния смисъл на думата, но са предназначени за разрешаването на някакъв конкретен проблем – отстраняване на потъмняването на емайла, налепите, които се образуват при заклетите пушачи.

Тук вече става дума не за заболяването, от което трябва да се избавите, а за желания резултат. Например, можете да пожелаете да промените естествения цвят на зъбите. За избора на специална паста ще ви помогне указаният ѝ състав и маркировката.

Тези пасти за зъби също не трябва да се използват постоянно,тъй като е възможно да предизвикат изтъняване на емайла, а ако в състава им присъстват по-големи количества флуор, и до нарушаване на бактериалната флора на устната кухина.

Ако целта ви е избелване, този ефект се постига по 2 начина – добавяне в пастата за зъби на специфични химически вещества – урея или кислородна вода или повишаване на абразивността на пастата за зъби, с включването на почистващи и шлифоващи частици.

Как разваляме здравите зъби с пастата за зъби
4.5 (90.16%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 10, 2016 16:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи