Как смехът спря разпространението на рак на стомаха

Мария
Написана от Мария декември 12, 2015 20:46

Как смехът спря разпространението на рак на стомаха

Акценти:

  • Ендоскопия - рак на стомаха
  • Туморно огнище - ограничена област
  • Възрастови категории - щастие

Свързани:

Лекари от японска клиника съобщават за случай на положително влияние на смеха върху лечението на рак на стомаха при жена на 88-годишна възраст с диагноза локално разпространен рак на стомаха.

С помощта на ендоскопия ѝ бил открит рак на стомаха с тумор с размери 25 на 30 мм в областта на малката извивка на стомаха, обременен със сърдечно-съдови патологии.

Злокачественият тумор бил открит заедно с атрофичен гастрит. Самият тумор представлявал ентеро-епителен метапластичен карцином.

Имайки предвид възрастта на пациентката и нейният отказ от стандартното в този случай лечение – операция и полихимиотерапия, лекарите предписали на болната жена смехотерапия, като способ за лечение на възпалителни процеси в стомаха.

Програмата на лечението се състояла от 5 етапа

1. Пациентът започва да се чувства в безопасност;
2. Почивка на болния;
3. Повишаване на ефективността на лечението;
4. Подобряване на състоянието;
5. Увеличаване на радостта от живота;

След години и седем месеца отново била проведена ендоскопия на стомаха и се оказало, че състоянието на тумора явно се е подобрило. Биопсията показала понижаване на ненормалността на клетките в сравнение с първоначалната диагноза.

Туморното огнище било локализирано в ограничената област близо до стената на стомаха.

Впоследствие пациентката била наблюдавана в продължение на 5 години след първоначалната диагноза, и днес нейното здраве е прекрасно за нейната възраст състояние.

Смехът въздейства на организма, понижавайки нивата на стреса, на който сме подложени всички ние. И именно терапията със смях трябва да се превърне в алтернативен способ за лечение в бъдеще, и японските лекари се надяват да открият повече доказателства за ползите от използването на успокояващи процедури с използване на смях.

Като допълнение следва да се посочи, че щастливите възрастни хора не само психически се чувстват по-добре, но и живеят по-дълго. Такива резултатите от проучване, което бе публикувано миналата година в рецензирано канадско медицинско списание.

Оказва се, че хората в напреднала възраст, които изпитват наслада от живота и всеки ден стават от леглото в приповдигнато настроение, по-добре и по-успешно поддържат своето физическо състояние, като се справят по-добре с ежедневните домакински задължения, грижат се добре за себе си, слагат си маски на лицето, а също и запазват сравнително висока скорост на движение в сравнение с не толкова жизнерадостните хора в напреднала възраст.

В рамките на своята научна разработка изследователите направили оценка на здравословното състояние на 3199 мъже и жени над 60-годишна възраст.

Специалистите концентрирали своето внимание върху връзката между позитивното отношение към живота и физическото негово качество, и наблюдавали участниците в продължение на 8 години.

По време на провеждане на изследването участващите в него били разпределени в 3 възрастови категории – от 60 до 69 години, от 70 до 79 години и над 80 години.
Участниците попълвали следните анкети, включващи следните въпроси – „Наслаждавам се на това, което правя“ , „Наслаждавам се на компанията на околните“, „Изпитвам радост, когато си мисля за отминалите години“ и „Чувствам се изпълнен с енергия тези дни“.

В зависимост от отговорите учените определяли нивото на наслада от живота на доброволците и ги оценявали по 4 степенна скала.

Резултатите от изследването показали, че щастливите възрастни хора, наслаждаващи се на текущите дни, имат най-малко снижаване на физическите функции в процеса на стареене. И освен това хора обикновено най-рядко променят обичайния си ритъм на живот.

Как смехът спря разпространението на рак на стомаха
4.6 (91.71%) 41 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 12, 2015 20:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи