Как спортът се отразява на желанието ви за секс

Мария
Написана от Мария август 9, 2015 08:21

Как спортът се отразява на желанието ви за секс

Акценти:

  • Секс - по-често
  • Много тренировки - малко секс
  • Прости захари - ниско либидо

Свързани:

Днес ще засегнем доста интересна тема – сексът и големите физически натоварвания. Повечето професионални спортисти са на мнение, че когато са в период на подготовка за състезания силите им стигат само за тренировки, хранене и сън. Това е! Дори и да мислят им е трудно. Връщат се от тренировки, хапват и веднага лягат да спят. Дори простота мисъл в главата за секс не им идва. А за правенето на секс и дума не може да става, тъй като всичко се свеждало до затворения цикъл на тренировки, ядене, спане и нищо странично.

На пръв поглед изглежда много тренировки – малко секс. Но тренировките могат да бъдат различни и най-натоварват тези, които са свързани с увеличаване на издръжливостта.

Но упражненията, осигуряващи умерено натоварване способстват за образуването на тестостерон.

Например, изследванията показват, че кратки интензивни упражнения в продължение на 20 минути и при мъжете, и при жените се повишават нивата на тестостерона в кръвта, а това означава, че едновременно с него се покачва и сексуалното желание.

Но това не се отнася за по-продължителните тренировки за издръжливост. В този случай всичко се случва точно обратното – нивото на мъжкия хормон в кръвта се понижава, а заедно с него и сексуалната активност.

При жените интензивните тренировки могат да предизвикат изтощение на организма и значителен спад на нивата на естрогена и прогестерона – хормони, които отговарят за либидото и удовлетворението.

Тези проблеми не се отнасят до всички видове тренировки. Например силовите предизвикват в нашия организъм активно образуване на хормон на растежа и други анаболни хормони. А тренировките за издръжливост предизвикват освобождаване на кортизол и други катаболни хормони.

Означава ли това, че ако се занимавате с вид спорт, който изисква издръжливост, в период на подготовка за състезания можете да забравите за секс?

Всичко зависи от вашата физическа форма, здравия разум, съблюдаването на дневния режим и пълноценното хранене, което би помогнало за възстановяване на силите и отстраняване на дисбаланса.

Правило №1 – интензивни, а не продължителни

Правилно поставяйте приоритети си – заменете някои прости кросове с по-интензивни интервални, но по-кратки като продължителност.

Всъщност ще ви е напълно достатъчно едно по-дълго бягане в седмицата, а всички останали могат да бъдат по-малко продължителни. Но по-интензивни като натоварвания.

Правило №2 – яжте храни с високо съдържание на правилните мазнини

Включете в хранителния си режим повече храни, които са естествени източници на холестерол и наситени мазнини като авокадо, маслини, кокосово мляко, рибено масло, рибено масло и мазни парчета говеждо месо.

В този случай именно мазнините са хормонални прекурсори, които помагат отново да се отключи процесът по активиране на сексуалното желание в нашия организъм.

За мъжете се препоръчва говеждо, тъй като именно то спомага за повишаване нивата на тестостерона.

Правило №3 – избягвайте прости захари, полуфабрикати и алкохол

Тези 3 компонента ще доведат до изтощаване на естествените хормони и замяната им със синтетични, в резултат на което са възможни нарушения на хормоналния дисбаланс.

Правило №4 – опитвайте се да не попадате в стресови ситуации

Стресът никога не е бил приятел на секс, а в съчетание с големите физически натоварвания негативния ефект се усилва. Затова се старайте да не нервничите напразно на работа и у дома.

Правило №5 – правете секс по-често

Сексът е отлична тренировка за вашия мозък, бедра и сърдечно-съдова система, която косвено чрез подобряване на мозъчните функции стимулира и синтеза на правилните хормони.

Как спортът се отразява на желанието ви за секс
4.5 (89.66%) 29 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 9, 2015 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи