Как веднага да подобрим ежедневието си?

Диана
Написана от Диана февруари 27, 2016 20:52

Как веднага да подобрим ежедневието си?

Животът е такъв, какъвто си го направим. Ежедневието ни, от което така обичаме да се оплакваме, почти непрекъснато, особено ако сме от хората, които нямат навика да изпробват нови неща и не са особено ентусиазирани да поемат излишни рискове или рискове като цяло, в един момент е нормално да ни се окаже леко скучновато и дори досадно.

Което автоматично ни сваля настроението жестоко, на момента щом го осъзнаем. Защото в един момент този момент идва – когато не сме сигурни какво точно не е наред, защо се чувстваме зле, след като няма видима причина да се чувстваме зле и нищо не е по-различно от обикновено.

А именно – в последното се крие разковничето.

Защо ежедневието ни най-вероятно не ни харесва?

Ежедневието ни, също си е такова, каквото си го направим. Все пак то формира живота ни, като цяло. И на пръв поглед звучи супер лесно да го променим, след като не ни харесва.

Но замислим ли се се сблъскваме с факта, че сякаш просто нямаме време да го направим. Сякаш просто всички неща, които вършим, трябва да ги вършим и няма как да се откажем от каквото и да е от тях, за да може това нещо да бъде заменено.

Оказва се, че не можем да спрем да ходим на работа – защото, нали знаете, трябва да се изкарват пари и да се съществува. Оказва се, че не можем да се лишим от петъчните вечери с приятели – защото все пак това е единственото време, в което можем да разпуснем.

Оказва се, че не можем да се лишим от съня си – защото, функционирайки единствено на кофеин, ако сме привърженици на кафето и подобни напитки – няма въобще пък да просъществуваме дълго.

И се оказва, че практически няма начин да променим ежедневието си. Няма начин да направим нещо ново.

Или поне така си мислим. А това е една от най-големите заблуди, в които можем да попаднем, особено в наши дни. Защото колкото и клиширано да звучи, винаги имаме избор – стига да сме склонни да направим малък /или голям/ риск.

Как да променим лесно ежедневието си?

Единствената промяна, която трябва да направим е промяна в психиката ни.

На първо място трябва да спрем да се оплакваме и да се замислим – какво точно искаме от живота. Въобще знаем ли какво искаме, за да се оплакваме, че го нямаме?

Защото хората имаме страхотния навик да седим и да се чудим дали желаем нещо или не го желаем. А трябва да се чудим вместо това – работим ли по това, което искаме? Защото ако не знаем какво е, няма как да работим за постигането му.

Най-вероятно това, което правим е да седим и да си мислим дали позитивите са повече или негативите за дадено нещо. А може би трябва просто да спрем да мислим и да започнем да действаме – ако нещо е писано да стане, ще стане – разбира се, ако положим малко усилия за осъществяването му.

Необходимо е да спрем да гледаме негативно на всичко. Необходимо е да спрем да гледаме със страх на всичко.

За да променим ежедневието си е необходимо да действаме. Защото дори ако това наше действие има негативни последствия – след дъжд идва дъга, а дъжда няма да бъде избегнат в никакъв случай – така че е по-добре да рискуваме и да тръгнем след мечтите си.

Как веднага да подобрим ежедневието си?
4.5 (89.11%) 79 глас[а]

Диана
Написана от Диана февруари 27, 2016 20:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи