Какъв трябва да бъде графикът ви за деня, за да живеете с удоволствие

Мария
Написана от Мария септември 13, 2015 01:25

Какъв трябва да бъде графикът ви за деня, за да живеете с удоволствие

Акценти:

  • Дневно разписание - важно
  • Секс - подходящо време
  • Ендокринна система - пикови нива

Свързани:

Това всъщност за правилата, които са спазвали древните римляни, що се отнася до придържане към дневното разписание. Забелязвали ли сте, че понякога ви нямате настроение през деня?

Най-вероятно ви се е случвало, ако сте започвате, макар и не много често да се обвинявате за нещо.

Най-голямо влияние върху нашата енергичност, бодрост и усещане за благосъстояние оказват хормоните и диетата. Те формират естествените ни биологични ритми, в съответствие с които живее нашето тяло.

От тях също зависи как се чувстваме през различно време от деня. Нашият вътрешен часовник е пряко свързан с нашата енергичност и вдъхновение.

Ето как да разпределите времето през деня, ако вярваме на написаното от първите велики древни цивилизации.

От 3 до 5 сутринта

Спите дълбок сън. Много е важно да дишате и дълбоко. Колкото по-дълбоко дишате, толкова повече кръв богат на кислород получава нервната ви система и съответно ще бъдете по-спокойни, когато се събудите.

Между 5 и 7 сутринта

Дебелото ви черво започва да се събужда. Това е оптималното време, в което да се събудите, да отидете до тоалетна, да си вземете душ и да се заемете с миенето на зъбите и с процедурите по почистване на кожата на лицето, ръцете и други части на тялото.

Между 7 и 9 сутринта

Стомахът ви започва да къркори. Закуската трябва да бъде основното хранене за деня. Защото утрото е най-доброто време за смилане на храната.

Задължително сутрин яжте храни богати на растителни влакна.

Между 9 и 11 часа преди обяд

Далакът и панкреаса започват усилено, образно казано, да се трудят. Те помагат на тялото да усвои храната и да генерира енергия, необходима ви в рамките на деня. Това е най-доброто време за започване на работа.

Между 11 и 13 часа

Вашето сърце достига своя пик за денонощието що се отнася до неговата производителност. Това означава през това време кръвта, която навлиза в клетките е най-богата на кислород и хранителни вещества.

Това е най-доброто време да се изпие чай или пък да се подремне известно време.

Между и 1 и 3 часа следобед

Вашето тънко черво завършва с процесите на храносмилане на закуската, сега е най-доброто време за обяд. Но все пак, следва да се отбележи, че тези процеси зависят и от това какво сте закусили.

Ако храната е била лека, тези процеси биха приключили по-рано, а това би предизвикало вълчи апетит.

Между 3 и 5 вечерта

Пикочният ви мехур трябва да се готви за голямото изхвърляне на метаболитните остатъци. Това означава, че е дошло времето да изпиете голяма чаша вода с цел да го подпомогнете и да отидете до тоалетна.

Между 5 и 7 вечерта

Бъбреците продължават своята работа по очистване на организма от отпадните продукти на метаболизма, затова продължете с пиенето на вода или пък на някакви други течности, но в никакъв случай не трябват да бъдат сладки.

Най-добрият вариант е водата с няколко капки лимонов сок в нея. Също това е прекрасно време за лека тренировка, за разгряване и за лека вечеря.

Между 7 и 9 вечерта

Кръвното налягане е на най-високите нива за денонощието. Това е сигнал, че е време да си оправите леглото за сън, да се отпуснете и да си починете. Също това е и идеалното време за секс.

Между 9 и 11

Ендокринната система достига пика на производителността си и това е най-доброто време за заспиване.

Какъв трябва да бъде графикът ви за деня, за да живеете с удоволствие
4.5 (90.54%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 13, 2015 01:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи