Как да се грижи е важно да полагате, ако кожата ви е тънка и чувствителна

Мария
Написана от Мария юли 12, 2015 01:11

Как да се грижи е важно да полагате, ако кожата ви е тънка и чувствителна

Акценти:

  • Шия и деколте - чувствителна кожа
  • Овлажняване - специфична грижа
  • Специални серуми

Свързани:

Кожата на шията и деколтето има специфична структура – мастните жлези в тези зони са малко и са плътно „прилепнали“ мускулите на шията, които активно участват в движението на главата и шията.

И всяко кимване и завъртане на главата се отразяват на кожата на шията и деколтето. Освен това тази област на кожата е най-силно изложена на въздействието на слънчевата активност, тъй като най-често не се покрива от дрехите.

Поради тези си особености кожата в тези зони е в най-голяма степен предразположена към обезводняване, деформации и загуба на еластичност. Затова именно шията издава възрастта на жената.

Но единствено жените над 35 ли трябва да се грижат за тънката и нежна кожа на шията? Още в ранна възраст кожата на шията е възможно да има „мускулен пръстен“ – бръчки, формиращи поради генетична предразположеност.

С тях борбата е доста трудна. Но с надлъжните бръчки – понякога презрително биват наричани „пуешки“ гънки, със сухотата и обезводняването на тънката и нежна кожа е възможно и необходимо да се борим.

В състава на козметиката за шията и деколте трябва да присъстват овлажняващи и подхранващи съставки – хидролити на колагена, еластин, мастни киселини, витамини и антиоксиданти.

• За дневните средства е задължителен слънцезащитният фактор.

За грижата за шията и деколтето може да се използва и козметика за лицето и тялото, но имайте предвид, че ако тя е за тънката и нежна кожа на лицето, то за зоната на шията и деколтето средствата за мазна кожа не са подходящи.

Ако са налице видими изменения, обусловени от напредването на възрастта, то следва да изберете по-концентрирани средства – масла и овлажняващи и подхранващи маски.

• Не се учудвайте, че за устните е необходима същата комплексна грижа, както и за тънката и нежна кожа на лицето и на шията – почистване, подхранване и овлажняване.

Кажете „да“ на подхранващите, предпазващи и заздравяващи червила през зимата и на овлажняващите – през пролетта и лятото. Старайте се всеки път при нанасяне на грим първо да използвате балсам, а след това червило или гланц.

Балсамите за устни съдържат масла, витамини А, Е и В, растителни компоненти, които отлично подхранват и овлажняват кожата на устните.

Червилото и гланца следва да се свалят със специални средства – това могат да бъдат продукти с кремообразна консистенция или двуфазна течност, състояща се от воден и маслен разтвор.

Полезна ще бъде и гимнастика или масаж за устните. В зоната около очите почти няма подкожна мастна тъкан, малко са мастните и потните жлези, а също и поддържащите влакна като еластин и колаген.

• Поради тази причина кожата в тази област е предразположена в най-голяма степен на образуването на мимически бръчки и е необходимо полагането на ежедневна грижа, включваща почистване и овлажняване.

Също така могат да се използват само специални средства за деликатната област около очите, различни от продуктите за грижа за кожата и лицето.

Преди овлажняване като специфична грижа за областта около очите могат да се използват специални серуми – те помагат за справянето с бръчките, дължащи се на напредването на възрастта, т.нар. „пачи крак“.

Подобните средства обикновено се намират в козметичните линии за грижа за зряла кожа. За овлажняване на областта около очите съществуват специални кремове, лосиони и гелове за тази зона. Помнете, че те добре трябва да попиват в кожата на клепачите и да не оставят твърд слой върху тях.

Как да се грижи е важно да полагате, ако кожата ви е тънка и чувствителна
4.4 (88.48%) 33 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 12, 2015 01:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи