Какви опасности крият смучките?

Диана
Написана от Диана декември 15, 2015 08:53

Какви опасности крият смучките?

Няма как да не ви се е случвало – тежка вечер, а на следващата сутрин сте на работа. Закъснявайте, както обикновено, но щом погледнете в огледалото, спирате – целият ви врат е покрит с така наречените смучки, които ще направят всичко, но не и добро впечатление, където и да отидете.

Да прикриеш смучка може да се окаже изключително трудно за хората, които се сблъскват за пръв път с това и които не знаят какво да правят. Но всъщност това е доста по-лесна задача, отколкото изглежда.

Какво са смучките?

Това са сини петна, които се получават в следствие на силно и продължително засмукване на част от кожата.

Точно под кожата, съществуват малки капиляри, които при подобен натиск се спукват и видимият ефект от това се получава под формата на синина върху кожата. Принципно са най-широко разпространени по врата, тъй като той е едно от най-удобните места, податливи на тази техника.

Те изчезват след определен период от време, който по принцип варира от 1 до 5/6 дена, в зависимост от дълбочината на смучката – тоест от силата, с която е направена и времето, през което кожата е била засмуквана.

Опасни ли са смучките?

Много хора са на мнението, че смучките са страшно вредни за здравето и могат да причинят много по-сериозни проблеми, отколкото те биха могли наистина. Всъщност, важно е да знаем, че както по-горе вече пояснихме, смучките са просто синини.

Да, не са приятни и със сигурност, не са никак полезни за здравето, но това не ги прави опасни или предизвикващи други неприятности.

Единственото, с което може да ви навредят, е факта, че чрез тях се предават херпеси – ако партньорът ви има, погрижете се за здравето си и ограничете целувките от всякакъв вид, докато не се излекува напълно, тъй като това е инфекция, която се предава страшно лесно.

Все пак е добре да внимаваме, тъй като е известен един случай, при който засмукването на кожата е довело до съсирване на кръвта. Това се е случило през 2011 г., в Нова Зеландия, но все пак това е единственият подобен случай, за който сме информирани.

Как да прикрием смучките?

Ако навън времето предполага това, най-удобният начин, който може да ви помогне да прикриете неприятната синина е да си сложите поло или шал, но ако навън е топло, нещата стават по-сложни. Няма магически лек за смучки – трябва да се изчакат да зараснат, но можете поне да се опитате да забързате процеса.

За целта си направете студен компрес и го поставете на засегнатото място – постойте с него около 15 минути, след това го махнете за известно време и после повторете процедурата.

Много широко разпространен е и така нареченият „метод с лъжицата“ – оставете една лъжица в хладилника за известно време, докато се изстуди и след като я извадите, започнете да потърквате нежно мястото с нея, известно време. Но внимавайте, защото кожата на човека е изключително нежна и лесно можете да я нараните дори повече.

Друга добра идея е да използвате грим – фон дьо тенът и коректорът вършат страхотна работа тук, но обърнете внимание дали сте избрали правилния цвят.

Масажирайте мястото с кръгови движения, отвътре навън, за още по-бърз резултат.

Какви опасности крият смучките?
4.5 (89.63%) 27 глас[а]

Диана
Написана от Диана декември 15, 2015 08:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи