Какви са ползите от серума за лице?

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 22:01

Какви са ползите от серума за лице?

Акценти:

  • Защо е важно серумът за лице да се използва само когато има видима нужда от него?
  • Агресивен ли е той за кожата?
  • Защо цената на серумът за лице е значително по-висока от тази на обикновения крем?
  • Защо е важно те да са, произведени от една и съща фирма?

Свързани:

Козметичните компании предлагат много разнообразни продукти за разкрасяване. Маски, гелове, лосиони и кремове . Тук ще се съсредоточим в ползите от употребата на серум.

Този продукт е изключително полезен за ежедневната грижа, която полага жената, за да запази своята красота за по-дълго време.

Серумът за лице има голяма сила за решаване на различни проблеми, поради тяхното скоростно действие. Те са така да се каже спешната помощ в козметиката.

В техния състав има по-активни съставки в концентриран вид, поради това те мигновено се възприемат и започват да работят по кожата. Това разбира се рефлектира и върху тяхната цена, доста по-висока от обикновен крем например.

Има определена възраст, след която се препоръчва употребата на серум. Тя обикновено е около 30 години. Тогава се счита, че се появяват първите признаци на стареене.

Кожата се отпуска и губи еластичност. Образували са се и първите бръчки, които са в резултат на мимическите движения на лицето.
Съществуват различни видове серуми, според проблема, който решават. Някои осигуряват противостареещо действие.

Те повдигат и стягат кожата. Други имат за задача да облекчат зачервяванията по чувствителната кожа. Създадени са и такива за борба с акнето. Има серуми при разширени пори и борещи се с пигментацията.

Ползите от серума за лице са главно в неговите активни съставки. Важно е да се употребява само когато има видима нужда от него, защото веществата са по-концентрични и агресивни към кожата.

Формулата му е много лека и бързо попива. Веднага започва да се справя с поставената му задача.

В повечето случаи, серумът за лице не съдържа хидратиращи добавки. Неговата задача е не да регулира водния баланс, а да достави до клетките различни биоактивни съставки и подхранващи вещества.

Обикновено са включени различни растителни вещества, антиоксиданти, глицерин и други. Така постигат ефекта на защита на лицето от въздействието на заобикалящата ни среда.

Молекулите на серума са по-малки и поради тази причина, той се нанася преди крема за лице. В противен случай няма да има ефект. Преди него почистете лицето добре, за да му осигурите достъп до по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Посъветвайте се с дерматолог при избора на серум, за да се покрият максимално очакванията Ви. Важно е да се вземе предвид типа кожа и нейното състояние. Имайте предвид, че серумът не е създаден да замести крема за лице.

Напротив, той задължително се използва като добавка към него, защото в повечето случай серума не може да осигури нужната хидратация на кожата Ви.

Препоръчително е серумът и крема да са на една и съща марка, защото съставките им са създадени да се допълват. При избора на козметична компания Ви съветваме да се доверите на Faberlic и ще имате смайващи резултати.

Не прекалявайте с употребата на серум за лице. Най-подходящи периоди са пролетта и есента. След това преустановете. Лицето ви трябва да почине.

Какви са ползите от серума за лице?
4.6 (92.5%) 24 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 22:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи