20 трудни житейски уроци, които трябва да научим до 30

Мария
Написана от Мария август 26, 2016 09:43

20 трудни житейски уроци, които трябва да научим до 30

Акценти:

  • Неуспехи - значение
  • Тренировки - време
  • Успех - упоритост

Свързани:

Какви уроци трябва да извлечем от живота, докато не сме чукнали 30, на какво трябва да обръщаме по-малко внимание, и какво действително има значение?

1. Животът ви вече е започнал – в него няма никакви антракти, това не е пробна версия. Всяко ваше решение има значение.
2. Приятелите за маса не са истински такива – за съжаление, това е така. Повечето от тях не ви имат също за приятели, и когато изпаднете в беда, няма да ви се притекат за помощ.
3. Ако се влюбите в някого, бъдете готови, че може да ви разбие сърцето. Това е тежко, болезнено, но е така.
4. Процесът на обучение не приключва със завършване на университета. Знанията за изключително важни за вашия успех. Ако не желаете безнадеждно да изостанете от живота, не преставайте да учите.
5. Най-важните хора във вашия живот – това са членовете на вашето семейство. Само за тях е наистина важно, какво се случва с вас. Ценете ги и се отнасяйте към тях внимателно.

6. Вашите слабости нямат никакво значение – просто се примерете с този факт. Единственото, което има значение, са вашите силни страни – развивайте ги.
7. Всяко нещо, което си струва, изисква време – не трябва да разчитате на това, че много бързо ще достигнете целите си. Възможно е това да отнеме много повече време, отколкото ви се е струвало.
8. Всички възможности за личностно израстване се намират извън зоната на комфорт. Научете се да излизате от нея постоянно. Намерете своя зона на дискомфорт. И влезте, най-накрая, в нея.
9. Не оставайте верни на вече разтурена връзка – не губете времето си за това, което вече не може да се поправи. Просто оставете нещата така и се движете по-нататък.
10. Светът е пълен с несправедливости – по своя житейски път неведнъж ще се сблъскате с техните проявления. Бъдете готови за това. Предупреденият е вече въоръжен.

11. Късметът застига тези, които се трудят упорито – с тези, които просто седят и чакат нещо, обикновено не се случва нищо. Единственият способ да привлечете късмета към себе си – да бъдете настойчиви и трудолюбиви.

12. Не очаквайте идеалния момент, за да започнете да действате – ако желаете да направите нещо, направете го сега. Не очаквайте идването на най-подходящото време. То никога няма да настъпи.
13. Не може да получите всичко сега и веднага – научете се да приемате правилните решения и се посветете на това, което има най-голямо значение.
14. Всеки, който се среща с вас по житейския ви път, е важен с нещо за вас. Ценете хората около вас и не ги приемайте за даденост.
15. Опитът и изпитваните от вас емоции са най-добрите инвестиции в живота ви. Такива традиционни показатели на успеха като скъпи автомобили и дом, вече не са актуални. Вашите емоции, спомени, знания и опит – ето какво действително има значение.

16. По-късно често означава никога – не отлагайте важните неща за по-късно.
17. Успехът е равен на упоритост – не се предавайте. Бъдете верни на своите мечти. Следването им понякога е тежко, но резултатът си струва.
18. Редовно посвещавайте време за тренировки – погрижете се за своето здраве. Редовно правете упражнения, за да поддържате добра физическа форма.
19. Неуспехите ви също нямат никакво значение – важни са само успехите. Затова не се бойте да губите.
20. Никой не може да ви помогне.

20 трудни житейски уроци, които трябва да научим до 30
4.6 (91.48%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 26, 2016 09:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи