Какви заболявания предизвиква продължителното въздържание от секс

Мария
Написана от Мария април 11, 2015 11:41

Какви заболявания предизвиква продължителното въздържание от секс

Акценти:

  • Хормонални нарушения - въздържание
  • Препограмиране на личността
  • Проблеми с имунната система

Свързани:

Сексът е естествена човешка потребност. Отказът или продължителното въздържание от него негативно се отразява на здравето.
Да започнем с това, че човешкият оргазъм е една от сложните системи в природата.

И не само от гледна точка на физическото си устройство, уникална е също и психологията на т.нар. „венец на природата“.

Освен това, поради наличието на такъв комплекс от фактори като различната полова конституция /тоест видът на сексуалното поведение /, възпитанието, ценности и прочие, може да се твърди, че всеки човек е индивидуален и уникален.

Поради това, според специалистите, всички не могат да бъдат поставяни под общ знаменател. Но въпреки това, всички учени и лекари са единодушни, че при продължителна липса на сексуално удовлетворение при повечето хора се появяват здравословни проблеми.

Ин и Ян

Да се твърди, че, например, на мъжете секс им е необходим повече, а на жените по-малко или обратното би било неправилно. Подобни убеждения са на плоскостта на психологията, семейството, религиозното възпитание, културната среда, но нямат никакво отношение към физиологията.

За поддържане на физическото и психическото здраве сексът е необходим както на мъжете, така и на жените в еднаква степен, а вече колко често да се „занимава“ с тази полезна дейност всеки човек решава сам. Това вече зависи от индивидуалните му особености – сексуалното му поведение, темперамента и др.

А ако по една или друга причина човек не прави редовно секс? Или не го практикува изобщо? За съжаление и това е научно доказан факт – продължителното въздържание може да предизвика редица проблеми и дори сериозни заболявания.

Какви патологии могат да се развият при жените, поради въздържанието от секс?

Гинекологични заболявания – едно от сериозните последствия на въздържанието за организма. Това се дължи на факта, че при възникване на сексуална възбуда кръвта нахлува в половите органи, а ако полов акт не се осъществи, тя „застоява“ в малкия таз.

Последствията са – аднексити, мастопатия и прочие гинекологични заболявания. Освен това често при жените, поради липсата на секс, менструациите им стават много болезнени и за справянето с болезнените усещания не помагат никакви лекарства.

Проблеми с имунната система – физиолозите отдавна са установили, че тези хора, които водят редовен полов живот, имат с 30% по-силен имунитет.

По отношение на формиране на защитната бариера на организма сексът има значителен принос, тъй като в периода на интимна близост се понижава артериалното налягане, спомага за поддържането на тонуса на кръвоносните съдове. Също така сексът и отлична профилактика срещу инфаркти и инсулти.

• Наднормено тегло – много жени се опитват да попълнят недостига си на ендорфини /хормони, които се освобождават по време на интимна близост /с храна. Съответно, получавайки нужното им удоволствие дамите много бързо напълняват.

А някои намират още по-лоша алтернатива – алкохолът. Последствията от такава замяна, навярно са още по-неблагоприятни и от излишните килограми.

• Хормонални нарушения – едно от неприятните последствия от продължителното въздържание е увеличаване на количеството на мъжките полови хормони в женския организъм.

В резултат сериозно се влошава външният вид на кожата, на ранна възраст се появяват бръчки, нежелано окосмяване по лицето, малки пъпки. А поради недостиг на колаген – сексът стимулира образуването му, кожата старее преждевременно, загубва своята еластичност и характерна мекота.

Мъже

Препрограмиране на личността – не искаме да плашим мъжете, но понякога резултат от продължителното въздържание от секс е и смяната сексуалната ориентация.

Какви заболявания предизвиква продължителното въздържание от секс
4.5 (89.82%) 57 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 11, 2015 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи