Какво да правят родителите, ако детето попадне в лоша компания

Мария
Написана от Мария януари 7, 2016 23:29

Какво да правят родителите, ако детето попадне в лоша компания

Акценти:

  • Потребност - неправилни приятели
  • Възпитание - родители
  • Лоша компания - въздействие

Свързани:

Всяка майка желае за своето дете най-доброто и на всички ни е ясно, че най-загрижени за здравето и благополучието на детето са неговите родители.

Често в процеса на израстване в семейството възниква въпроса за приятелите на детето и компанията, в която прекарва времето си.

Ако детето чуе ругатня на улицата, все още не е повод да бием тревога, но ако от него се носи миризма на алкохол и цигари, то тогава е време да се вземат мерки.

Нито една майка не може спокойно да реагира на новото “хоби“ на детето си и да гледа как нейната рожба бавно се поддава на въздействието на лошата компания.

Психолозите твърдят, че причините за агресивното поведение на децата и за възникването на вредните навици се предизвикват от проблеми вътре в семейството.

Много деца предпочитат „лошите“ приятели само защото палуването и забавата в семейството са забранени. Освен това неправилното разделение от родителите на децата на „добри“ и “лоши“ не им позволява да оценят поведението на своето дете от обективна страна.

Когато детето ходи на детска градина, на родителите им е лесно да го отърват от неприятното обкръжение – достатъчно е да взимат рожбата си на време и да му намират други занимания, след като се прибере у дома.

Ако малкото дете започне да се променя в неблагоприятна посока, то тогава е необходимо родителите да си играят повече с него и да разговарят, да го питат защо постъпва така, за новите му приятели.

Ако детето постъпва лошо, то няма смисъл да изливате агресията си върху него и да изразявате негодувание. Педагозите знаят, че проблемът може да се реши с помощта на беседа.

Важно е да се обясни на детето по разбираем от него начин какви грешки то допуска. Децата, които ходят на градина едва започват да се учат да различават доброто от злото.

Благодарение на подкрепата и наставленията на родителите детето ще бъде в състояние да се извини на своите връстници.

Въпросите за лошото влияние върху децата в училищна възраст се разрешават доста по-сложно. Известната поговорка гласи, че срещу враговете е необходимо да се изправим лице в лице.

И може да се приложи и в отношенията с „лошите“ приятели. Ако детето се доверява на родители си и не се бои от тяхната реакция, то ще доведе другарите си у дома без притеснение.

В този случай можете да се убедите лично от къде идва лошото влияние.

Специалистите препоръчват децата да се записват на различни кръжоци и на други извънкласни занимания, тогава въпросът със свободното време ще се решава само в полза на детето. Този не особено хитър метод ще лиши детето ви от възможността да общува в лоша компания.

За да предотвратите необходимостта детето ви да се сдобие с потребност да общува с „неправилни“ приятели, то тогава от ранна възраст вие трябва да се превърнете в другар за него и на който той се доверява.

Ако в отношенията с роднините цари разбиране, уважение и признателност, то тогава няма да има протести от тяхна страна срещу строгите мерки за възпитание на родителите и следователно няма да се окаже под въздействие на лоша компания.

Какво да правят родителите, ако детето попадне в лоша компания
4.6 (91.2%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 7, 2016 23:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи