Какво е мозъчна мъгла и как да се избавим от нея?

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2014 12:05

Какво е мозъчна мъгла и как да се избавим от нея?

Акценти:

  • Кои храни са полезни за мозъка?
  • Преодолява ли се с физически упражнения мозъчната мъгла?
  • За какъв период при правилно хранене и подходящ дневен режим организмът на човека се самопрочиства?

Свързани:

Почти всеки от нас поне веднъж в живота си е изпитвал последиците от състоянието, наречено мозъчна мъгла.

Възможно е то да се е дължало на липса на сън, махмурлук или заболяване на мозъка, но усещанията, които предизвиквало у всеки един от нас, са наистина досадни.

Вярно е, че мозъчната мъгла в повечето случаи не е нещо повече от обикновено неразположение, но състоянието е изтощително и страшно.

Неприятните усещания, които се изпитват са сходни при повечето хора и се изразяват в чувство, че човек се движи под вода или още по-лошо засегнатият усеща сякаш е под действието на силно упойващо вещество.

Също така е характерно при мозъчна мъгла, човек да бъдат обзет от усещане за много силна физическа и психическа умора. Светът за засегнатия от състоянието продължава да се движи с обичайната си скорост, но със значително забавяне.

Трудно е за човек, изпаднал в състояние на мозъчна мъгла да мисли и му е почти невъзможно да се концентрира. Краткосрочната памет на човека също бива засегната и му е много трудно да възприема за кратко време нова информация.

Какви са причините за мозъчната мъгла?

Състоянието може да представлява последствие на нарушена органна функция в тялото, която възпрепятства осигуряването на правилното снабдяване на мозъка с хранителни вещества.

Причините за това състояние могат да се дължат на хронични възпаления, автоимунни заболявания, неправилен хранителен режим, отравяне с тежки метали , отлагане на флуор в тъканите, недостиг на определени витамини, натрупване на различни токсини в тялото.

Как да излекуваме мозъчната мъгла?

Както при всяко заболяване и смущение на функциите на някой от органите в тялото, начинът на лечение е идентичен.

• Упражнения – абсолютно задължителният първи етап от лечението и при повечето хора, това е достатъчно за излизане от силно смущаващото състояние . Въпреки това са необходими и допълнителни мерки, за да поддържате до дълбока старост ума си остър.

• Прочистване – за да отстраните от тялото опасните тежки метали и токсини;

• Хранете се обилно с максимално разнообразна храна – богатите на всякакви хранителни вещества храни осигуряват на организма ни необходимите средства, за да се прочисти и да се възстанови.

• Хранителни добавки – осигурете си всички 13 необходими за тялото витамини и минерали, за да се възстанови нарушеният баланс.

Кои са полезните за мозъка храни?

Организмът започва да се прочиства самостоятелно, веднага след като човек започне да се храни правилно.

А диетата, включваща храни богати на важните за организма витамини, минерали, омега-3 и 6 мастни киселини, въглехидрати, белтъчини и мазнини, се състои предимно от сурови плодове и зеленчуци, като към последните е необходимо да прибавят и източници на полезни за тялото мазнини.

Такъв хранителен режим изключва преработени храни с добавени синтетични аромати, оцветители, консерванти, ГМО, транс мазнини, мононатриев глутамат, соя, освен ако не е ферментирала и е без ГМО, и рафинираните захари. Също така трябва да избягвате храни, съдържащи глутен и напитки с кофеин, като кафе.

Ако в момента не спазвате подобен хранителен режим, направете корекции в него в съответствие с горепосочените препоръки, макар че с ограничения бюджет на средностатистическото българско домакинство е доста трудно, но все пак опитайте частично изменение.
Самата промяна и консумацията на по-полезни храни ще благоприятства процеса на детоксикация.

Също така трябва да имате предвид, че трябва да пиете много чиста вода между 2 и 3 литра дневно. Обикновено организмът се прочиства сам при правилно хранене и при подходящ дневен режим без излишен стрес за период от около 3-6 седмици.

Какво е мозъчна мъгла и как да се избавим от нея?
4.5 (89.57%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2014 12:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи