Какво е важно да знаете за интимните отношения след 30-годишна възраст

Мария
Написана от Мария май 19, 2015 02:15

Какво е важно да знаете за интимните отношения след 30-годишна възраст

Акценти:

  • Интимни отношения - интересни факти
  • Спешна контрацепция
  • Хигиена на аналния секс

Свързани:

Жените на около 30-годишна възраст понякога не знаят и половината от „интересните факти“ за интимните отношения.

Опасните дни са най-приятните – поради особеностите на хормоналната система на жените, те са най-сексуално възприемчиви в периода на най-голямата опасност от зачеване.

По-друг начин казано, повече ни се иска, когато е по-голяма вероятността да забременеем. Така е предвидила природата – това е инстинкт за продължение на рода. Ако вие не планирате бременност, задължително се предпазвайте през този период.

Спешната контрацепция е възможна в рамките на 3 дни – ако сте правили секс без предпазни средства и вие разберете, че това се е случило в опасните за зачеването дни, можете да се възползвате от средствата за аварийна контрацепция – ескалпел, постинор.

Те са ефективни, ако бъдат приети през първите 3 дни след интимната близост. Много жени смятат, че ако изпият тези таблетки веднага след секс, те няма да подействат, но това не е така. Приемът на тези препарати е стрес за организма, но е по-малко опасен от аборта.

Хормоналните контрацептиви – предпазват от рак. Разпространено е твърдението, че противозачатъчните таблетки могат да предизвикат рак, но това не е така. Изследванията доказват, че приемът на комбинирани орални контрацептиви са средство за защита от рак с последващо действие 5-7 години.

Тези противозачатъчни предпазват от повечето видове „женски“ рак, с изключение, може би, поне засега от този на шийката на матката.

Противозачатъчните таблетки лекуват – съвременните контрацептиви са така разработени, че предотвратяват образуването на кисти в яйчниците и в млечните жлези, на хиперпластични процес.

Също така предпазват от кръвотечения, способстват за ограничаване на продължителността на болковия синдром по време на менструацията, лекуват и множество гинекологични заболявания.

Яйцеклетките в женския организъм могат да свършат – именно поради това протовозачатъчните таблетки са подходящи за тези, които не смятат да забременяват в близките 1-2 години.

Те спомагат навреме да бъде „изключен“ биологичният часовник и така се съхранява резерва от фоликули /яйцеклетки/ в яйчниците. Когато при момичето започне първата менструация, от няколко милиона полови клетки са останали само около 300 хиляди.

При всеки месечен цикъл се загубват от 20 до 40, които са най-пълноценните. Затова жените, които до 35-годишна възраст се занимават с кариерно израстване, печелене на пари, а след това решават да си родят дете, вече не са в състояние да забременеят.

Това се дължи на факта, че не са останали качествени яйцеклетки. Съвременните контрацептиви способстват за запазването на техния резерв.

Гърлото може да заболее от … интимни ласки – всички инфекции, от които може да ни предпази презерватива при обикновен секс, никъде не изчезват при орален. Освен това, те безпрепятствено попадат в гърлото.

В резултат на това вие можете да получавате често ангини и постоянно да ви боли гърлото.

На повечето педиатри са им известни такива случаи най-често сред подрастващите момичета, които желаят да си запазят „де юре“ девствеността – майките мислят, че дъщерите им постоянно настиват, защото имат слаб имунитет, но причина е съвсем различна.

Различните видове секс не бива да се смесват – за хигиената на аналния секс знаят дори и жените с най-малко опит в интимните ласки. А ако планирате анален секс задължително трябва да си направите анална клизма.

Иначе ще се получи така – първо анален контакт, след него вагинален, а след това е възможно и орален. Тоест всичките патогенни микроби от 2-те най-мръсни части на тялото отиват в устатата.

Какво е важно да знаете за интимните отношения след 30-годишна възраст
4.6 (92.31%) 39 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 19, 2015 02:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи