Какво казва месечният цикъл за вашето тяло?

Калина
Написана от Калина юли 25, 2015 21:30

Какво казва месечният цикъл за вашето тяло?

Акценти:

  • Какво ни казва месечният ни цикъл?
  • Какви знаци ни дава месечният цикъл?
  • Как да решаваме проблемите, породени от месечния ни цикъл?

Свързани:

Месечният ви цикъл е много повече от ежемесечно неразположение. Обръщайте заострено внимание на симптомите, които го предхождат, за да придобиете по-добра информация за вашето здраве.

  1. Закъснява ви – специалистите твърдят, че ако цикълът ви се забавя повече и повече с всеки изминал месец или въобще не идва, за това може да съществуват редица причини. Няколко години преди настъпването на менопаузата, може да се наблюдават закъснения в месечния цикъл и симптомите да се променят.Ако редовният 28-дневен цикъл се забави до 32-33 дни, може би менопаузата е почти настъпила. Ако цикълът ви внезапно изчезне, можете да си направите също така и тест за бременност.
  2. Цикълът ви идва прекалено рано – разбира се, и това да избързва също не е хубаво. Ако ви идва на интервал, по-кратък от 21 дни, това може да е сигнал, че нещо не е нормално. Ако цикълът ви идва прекалено рано всеки месец, трябва да се консултирате със специалист.
  3. Цикълът ви е прекалено обилен – цикълът на всяка жена е различен, както те са различни една от друга. Ако има нещо, което усещате, че не е наред, най-вероятно това е така. Едно от нещата, което жените трябва да наблюдават, е количеството на месечния им цикъл.Лекарите предупреждават, че ако след като сте сложила тампон или превръзка и тя пропусне в рамките на час или два, това може да е симптом за маточни фиброиди или ендометриоза, което може да е проблем и трябва да се консултирате със специалист.
  4. Цикълът ви е съпътстван от стомашни проблемиподуване на стомаха, диария и дори гадене са сред нормалните симптоми на женския цикъл. Но ако обикновено нямате стомашни проблеми когато сте в цикъл, обърнете специално внимание в случай, че почувствате гадене или позиви за повръщане.По време на цикъл може да се наблюдават симптоми на токсичен шок, който обикновено се характеризира с висока температура, гадене, замаяност, отпадналост и диария. Това състояние може да бъде изключително сериозно, така че потърсете медицинска помощ мигновено, ако усетите необикновено и интензивно стомашно неразположение.
  5. Цикълът ви кара главата ви да се замайва – изненадващо, но цикълът ви може да отключи признаци на анемия и за това да се чувствате замаяни. Това може да затрудни притока на кислород до мозъка и белите дробове. Специалистите предупреждават, че това може да се окаже опасно, особено ако цикълът ви е придружен от силно кървене. Посетете гинеколога си, но също така можете да добавите повече желязо в храната си, за да туширате ефекта на замаяност и умора.
  6. Цикълът ви кара да се превивате от болка – няма нищо, което да наподобява адските спазми, когато сте в цикъл, но необичайно силни болки и спазми може да бъдат симптом за проблем. Болезнени спазми в началото на цикъла ви може да сигнализират за спонтанен аборт, извънматочна бременност или тазова инфекция. Лекарите съветват: Вие познавате периода си по-добре от всички останали, така че, в случай че забележите нещо нередно или необичайно, обърнете се веднага към вашия специалист.
Какво казва месечният цикъл за вашето тяло?
4.7 (94.38%) 32 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 25, 2015 21:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи