Какво лекува любовта – защо е по-добре влюбена, отколкото сама

Мария
Написана от Мария март 8, 2016 19:08

Какво лекува любовта – защо е по-добре влюбена, отколкото сама

Акценти:

  • Естрогени - високо ниво
  • Компромиси - склонност
  • Поведение - неотстъпчивост

Свързани:

Всички мечтаят за любов и най-вече да бъдат обичани? Но каква е практическата полза от това чувство? Има ли доказателства, че да бъдеш е по-добре, отколкото да си самотен?

Любовта подмладява

Тези, които правят любов не по-малко от 3 пъти седмично, изглеждат по-млади с 10 години, заяви наскоро американският неврофизиолог Дейвид Викс от Кралската болница в Единбург.

Защо е така? Сексът ни прави щастливи, и в момента на удоволствието в организма се образуват хормони, които оказват оздравяващо и подмладяващо действие.

И укрепва сърцето

Секс атлетиката по нищо не отстъпва на фитнеса – мъжете, правещи любов 3-4 пъти седмично, рискуват 50% по-малко да развият сериозен мозъчен инсулт или инфаркт на миокарда.

Това установили учени от Бристолския университет, провеждайки проучване сред 2400 мъже.

Този факт е изненадващ, тъй като сексът е пиково натоварване, при което пулсът достига до 100-180 удара в минута, дишането се ускорява трикратно, а кръвното налягане достига до 220 милиметра живачен стълб.

И се предполага, че това краткотрайно натоварване не би трябвало да тренира организма така, както редовните занятия.

По-скоро в тренировъчния ефект на секса влияние оказват многобройните реакции на организма – хормонални, психологически и неврологични, които винаги съпровождат сексуалния контакт и оргазма.

Как любовта направлява хормоните?

Как мъжете да угодят на жените?

Естрогените са основните женски хормони, от тях зависят вторичните полови признаци – гърди, съотношение на талията и бедрата.

Жените, при които нивата на естрогените са високи, са нежни, постоянно се усмихват, отстъпчиви са, стараят се да не се въвличат в конфликти.

Но когато наближи времето за овулация – отделяне на узрялата яйцеклетка, и характерът може да се промени. През това време жената е способна да зачене, като в кръвта нивата на прогестерона и на 2 други хормона – лутенизиращ и фоликулостимулиращ.

През този време у жената се събужда инстинкта за продължение на рода и чувството за неудовлетвореност от всичко наоколо. Това е полезно да се знае от мъжете, за да се държат правилно и да избягват ненужните конфликти.

В тези дни те трябва да отделят на любимата си повече внимание, например да я поканят на среща, или да отидат заедно на ресторант. Много мъже знаят, че 3-4 дни преди критичния период жените стават раздразнителни.

Обикновено през това време жените е по-добре да бъдат сами. И ако мъжът намали общуването с нея, остава до по-късно на работа или се заеме със своите неща, за да стане невидим за нея, това ще спомогне за избягване на конфликти.

Как пък жените да разбират мъжете?

Мъжкият тестостерон е хормон на агресията и конфликтите. Той спомага за увеличаване на мускулната маса и намалява количеството мазнини.

Едновременно повишава сексуалното желание, агресивността, придава целеустременост, способства за неотстъпчивостта. С такива мъже тестостеронови бомби е необходимо изработването на определена линия на поведение – нека да изглежда, че правите всичко така, както той иска.

При жените също винаги има тестостерон, който стимулира сексуалното им желание. Но при някои мъжкият хормон е в повече – това се проявява в лидерските качества.

Ако такава жена се влюби в тестостеронов мъжкар, няма да им се получи. Но пък с нежен мъж, склонен на компромиси, може да им получи здрав съюз.

Такъв мъж обаче няма да е подходяща партия за жена с високо ниво на естрогените, също склонна на компромиси. Най-добре ще си пасне с мъж с високо ниво на тестостерон.

Какво лекува любовта – защо е по-добре влюбена, отколкото сама
4.5 (90.71%) 56 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 8, 2016 19:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи