Какво НЕ трябва да правим след раздяла?

Диана
Написана от Диана февруари 27, 2016 17:51

Какво НЕ трябва да правим след раздяла?

Акценти:

  • Връзка - неуспешна
  • Раздяла - преживяване
  • Грешки - жени

Свързани:

Всички сме я преживявали – поредната раздяла, която не трябваше да става по този начин. Още една връзка, която не мина според очакванията ни и която, за жалост, свърши, и най-вероятно не свърши особено красиво.

Да, хубаво е да си отделим един ден, но не и повече, който да прекараме в рев, самосъжаление, тъпчене със сладолед и шоколад, слушане на тъжна и бавна музика и превъртането на „нашата песен“, отново и отново.

И току-виж сме се пооправили и вече не хълцаме като полудели и сълзите пак рукват при „онзи куплет“. Този един ден е важен и е част от „лечението“ на разбитото ни сърце, но е страшно лоша идея да го повтаряме, потретваме и т.н., както имаме склонността, ние жените, да правим.

Преди да се усетим, най-вероятно, бихме били минимум 90 кг, останали без социален живот и без приятели и с доста наранено его, както и със самочувствие, няколко идеи по-ниско.

Затова, дами, след като си дадете „вашия ден“, ако чувствате за нужно въобще да си го давате на първо време, преминете към следващата крачка – да го забравите.

Но едва ли това ще стане толкова лесно – затова преди нея, много от нас изпитват огромно желание „да си го върнат“ за всичко, което бившият им партньор им е причинил и се захващат със задачата да започнат да му липсват и да му покажат какво е изгубил.

Но за съжаление, прекалено често тези опити си остават опити и завършват с провал, а пробвалите се да постигнат подобен ефект накрая се чувстват още по-зле. А защо?

Защото допускат една поредица от грешки в тези опити. А кои са те?

1. Да го карате да ревнува

Няма как да не ви е минало през ума, дори ако не сте го направили, да се появите с някой друг в техния квартал, в кафенето, където знаете че бившият ви приятел ходи или някъде около местоработата му, само и само за да види, че сте продължили живота си, вече сте с друг и току-виж е започнал да се проклина, че ви е изгубил и сега сте в други ръце.

Всичко хубаво, но трябва да сте наясно, че в повечето случаи съвсем не става така.

Най-вероятно, особено ако това се случва още в първата или дори втората седмица след раздялата, ще ви помисли за леко момиче и дори ще се зарадва, че вече не е с нас. Защото мъжете не искат да имат жена, която е била с всички.

2. Да го търсите

Не си позволявайте пиянски вечери, докато той още ви липсва – шансът да му се обадите и да звучите жалко, плачейки по телефона и обяснявайки му как искате да се съберете и как сте готови на всичко за това няма да ви събере, а напротив – ще го накара да се почувства притиснат, объркан и най-вероятно дори ще го накара да поиска да няма нищо общо с вас.

Никой не обича ревливите жени, които не запазват достойнството и самоуважението си, а са склонни да го хвърлят на вятъра, заради някой мъж.

3. Да следите какво се случва в живота му

Две причини да не го правите – първо, ще забележи, и то със сигурност, колкото и добър детектив да си мислите, че сте и това ще го накара да стои колкото се може по-далече от вас. И втората причина – само ще си причините още и още болка.

Просто си дайте време и поработете върху себе си – раздялата не е била случайна. Затова извлечете ползите от сегашното си положение и не се вспускайте в отчаяни опити да му показвате какво е изгубил, защото е твърде възможно да изглеждате смешно, и дори жалко.

Напротив – просто се старайте да се развивате и да посрещнете новия ден и помнете – няма как да прочетете цялата книга, ако стоите на една и съща страница.

Какво НЕ трябва да правим след раздяла?
4.5 (90.4%) 25 глас[а]

Диана
Написана от Диана февруари 27, 2016 17:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи