Какво правят с вашето лице виното, хлябът, захарта и млякото

Мария
Написана от Мария ноември 28, 2015 00:03

Какво правят с вашето лице виното, хлябът, захарта и млякото

Акценти:

  • Хлебно лице - симптоми
  • Глутен - имунна система
  • Захарно лице - проявления

Свързани:

Проблемите с кожата на лицето почти винаги са резултат от неправилно хранене. Това е абсолютно сериозно. Това, с което се храните оказва изключително голямо въздействие върху това как изглеждате.

Световноизвестният специалист по грижа за кожата Нигма Талиб неотдавна написа бестселърът „Обърнете обратно процесите на стареене – революционна рецепта за млада кожа“.

Откъс от него беше наскоро публикуван в известно американско модно списание. В него се разказва как лекарят, отговарящ за красотата на холивудските кинозвезда, се бори с проблемите на стареещата кожа.

Талиб е убедена, че това, което ядем и пием, пряко се отразява на вида на нашето лице. Тя посочва, че при повечето жени се наблюдават еднакви колекции от симптоми – „млечно лице“, винено, захарно и хлебно.

В зоната на най-големия риск са челото, бузите, около очите и под брадичката. Ето и най-популярните проблеми:

Винено лице

Симптоми – изразени бръчки и зачервяване около очите, провиснали бузи, увеличени пори на кожата, суха, белеща се кожа, зачервяване на носа и бузите и дълбоки назолабиални гънки.

Обикновено тези симптоми започват да появяват тогава, когато вие започнете да пиете по няколко чаши вино седмично. Но проблемът не е само във виното, а изобщо във всички спиртни напитки.

Алкохолът обезводнява кожата, засяга черния дроб, а прекомерното количество захар, който съдържа, позволява бързо да се забрави за еластичността на кожата.

Как да се справите с проблема – направете почивка. Въздържайте се от всякакъв алкохол за 3 седмици. А след това се придържайте към правилото 80/20 – съгласявайте се на всяко 5-то предложение да пиете с колеги или приятели.

Захарно лице

Симптоми – бръчки по челото, увиснали клепачи, посърнал вид на лицето, болезнени пъпки по лицето, пигментни петна по кожата, сив или бял оттенък на кожата.
Няма нищо по-лесно от похапването на храни с високо съдържание на захар – осигуряват незабавно енергия и помагат на човек да се ободри.

Как да се справите с проблема – просто престанете да купувате захарни изделия, като млечни шоколади, вафли, торти, сладкиши, бонбони. Ако ви е трудно да прекратите изведнъж употребата на подобни храни, тогава започнете постепенно да намалявате тяхното количество.

Заменете вредната захар с полезна – наблегнете на сладките плодове и мед.

Млечно лице

Симптоми – подпухнали клепачи, торбички и тъмни кръгове под очите. Малки бели петънца и неравности под брадичката.
Прекалено продължителната работа в седнало положение води до това, че повечето хора в зряла възраст губят способност да смилат млечните продукти.

Това става причина за възпалителни процеси в организма. Като последствие от тях – вие забелязвате зачервявания, отоци и тъмни кръгове под очите.

Как да се справите с това?

Ако подозирате, че може би имате непоносимост към лактоза, напълно изключете от хранителния си режим млечните продукти за 3 седмици. Наблюдавайте измененията на лицето ви. Ако са видими, а освен това ставате все по-енергични, това означава, че е дошло време да прекратите напълно употребата на млечни продукти.

Хлебно лице

Симптоми – отпуснати зачервени бузи, тъмни пигментни петна по цялото лице и около брадичката.

Глутенът, съдържащ се в храните от бяло брашно, нанася силен удар по имунната система. На първо място се нарушава крехкият баланс на половите хормони. В резултат се появяват тъмни петна на лицето и започват проблеми с работата на репродуктивните органи.

Как да се справите? Ако смятате, че хлябът е проблем за вас, то тогава го изключете от хранителния режим за 3 седмици.

Какво правят с вашето лице виното, хлябът, захарта и млякото
4.4 (87.62%) 21 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 28, 2015 00:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи